Muu kehon­huolto

Jooga- ja pilatestuntien lisäksi tarjoamme meditaatiota, aikuisbalettia, barré-tunteja, syvä­rentouttavia sointu­kylpyjä sekä ajoittain muun muassa äänimalja­hierontoja, somaattista venyttelyä liitettynä pilatekseen tai Yamuna Body Rolling -intensiivi­kursseja.

Meditation Journey / Manu

Tuesday class 19–20 (60 min): We meet for session of centering, stretching, relaxation, breathing, and meditation. We review and practice the three pillars of meditation: posture, relaxation, and breathing. Silent mantra meditation from both Hindu and Buddhist traditions are learned and practiced. Tibetan Buddhist Shamatha techniques # 1-4 are taught and practiced as well.

For more advanced practitioners, Tibetan Vipashyana and Mahamudra practices are introduced.

Meditative Hatha Yoga Prana Vidya / Manu

Sunday class 13.00–14.15 (75min): Meditative Hatha Yoga Prana Vidya focuses on self-knowledge work through systematic relaxation, the science of conscious breath (prana vidya), and meditation. It is a hatha yoga with soft postures, ideal for people of all ages and most conditions who need to learn to relax and wish to work with their bodies in a very safe way. ”Hatha Yoga” means the ”union of sun and moon”. At a physiological level it refers to the balance of the sympathetic and parasympathetic aspects of the autonomous nervous system. This yoga promotes better sleep and mood and higher levels of relaxation in your day. It can help alleviate both depression and stress.

FasciaMethod

Fascia Method -harjoituksessa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuus­harjoittelu, dynaaminen täsmä­venyttely kireille lihaksille, liikehallinta­harjoittelu ja fascia­käsittely pallolla. Fascia­Method sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suoritus­kykyään ja edistää hyvin­vointiaan.

Footbic

Jalkaterä on kehomme kivijalka, se kantaa painoamme ja välittää valtavia voimia liikkuessamme. Se on myös informaation lähde, polvia, lonkkia ja selkää suojaava jousitus ja askelta eteenpäin lennättävä katapultti. Jalkaterässä on n. 200 000 hermopäätettä, jotka antavat aivoille tietoa ja palautetta asennostamme ja liikkeestämme. Mitä paremmin aistimme alustan jalkapohjillamme ja osaamme käyttää jalkateräämme, sitä paremmin hallitsemme liikettä.

Footbic on jalkaterän liikkuvuutta, voimaa ja toiminnallisuutta sekä tasapainoa ja liikehallintaa kehittävä metodi, jolla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa jalkaterän toiminnallisia haasteita. Se on tarpeellinen kaikille, jotka kahdella jalalla liikkuvat.

Footbic on helppo, innostava ja äärimmäisen tehokas kuntoutusohjelma, jossa treenataan pehmeitä Footbic-palloja hyödyntäen.

Somatiikka

Somatikassa haetaan kokonais­valtaista, tietoista keho­aistimusta siitä, mitä kehossa liikkumisen aikana tapahtuu – tai ei tapahdu – ja millainen tuntemus meissä tästä kehollisesta aistimuksesta syntyy. Harjoituksessa tullaan tietoiseksi omasta olemisesta, omasta tavasta liikkua, omaa liikkumista koskevista rajoitteista ja uinuvista resursseista. Kun liikkeessä on tietoisesti läsnä, tarkkailee liikettä ja tekee huomioita liikkeen laadusta ja virtaavuudesta, pystyy panemaan merkille, missä on huomamattaan tottunut pidättämään tai jarruttamaan sulavaa liikettä tai missä on kenties liikkunut itseään vastaan. Keho liikkuu, itse on tietoisesti läsnä liikkeessä ja mieli tekee havaintoja omasta liikkumisesta ja liike­tottumuksista. Tätä on ”kehon kuuntelu” ja liikkeen kehomieliyhteys.

Ihanteellista luonnollisesti olisi, jos aina liikkuisimme näin tietoisesti. Silloin lihas­jumeja eikä kolotuksia syntyisi, ryhti olisi aina ihanteellinen, hengitys virtaisi esteettä, tuntisimme olomme aina vireäksi ja liikkuisimme kissamaisen sulavasti.

Somaattiset harjoitukset kehittävät itse­tuntemusta, sillä ne ohjaavat liikkeen mekaanisesta tekemisestä liikkeen tuntemiseen, vastaan­ottamiseen ja liikkeessä tietoisesti mukana olemiseen. Aivoja ei siis voi pistää narikkaan. Liikkeitä tehdään hengityksen tahdissa joustavissa vaatteissa lähinnä makuu­asennossa (selin-, päin- tai kylki­makuulla), joskus istuen, ja liikkeet ovat liukuvia, rullaavia, kierteisiä ja pyörteisiä, jolloin ne parantavat lihas­kalvo­rakenteiden elastisuutta, purkavat lihas­jumeja, kohentavat ryhtiä ja huoltavat niveliä.

Koska liikkeet tehdään hengityksen tahdissa, liikkeiden voi ajatella olevan virtaavaa yin-harjoitusta tai hyvin rauhallisesti etenevää, tutkivaa vinyasaa maakuuasennossa ilman, että kehoa tarvitsee juurikaan kannatella paino­voimaa vastaan.

Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (spiral stabilization, SPS) on tsekkiläisen tuki- ja liikunta­elimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehon­hallinta- ja terapia­menetelmä. Hän on kehittänyt ja käyttänyt menetelmää potilas­työssä ja urheilijoiden kehon­huollossa yli 30 vuoden ajan erityisesti selkä­rangan toiminnallisuuden yllä­pitämiseen, selkä­vaivojen ennalta­ehkäisyyn ja hoitoon ja hyvän ryhdin turvaamiseen. Urheilijat voivat menetelmän avulla paitsi pitää selkärankansa toiminta­kunnossa myös kehittää lihas­kuntoa ja faskia­ketjujen elastisuutta sekä koordinaatiota, nivelten kuormitus­kestävyyttä ja liike­laajuutta.

Menetelmä perustuu vertikaalisesti eli pysty­suoraan jalka­pohjista kallon­pohjaan kulkevien ja spiraalimaisesti eli kehoa puolelta toiselle kiertävien toiminnallisten lihas­ketjujen keskinäiseen yhteis­työhön vaikuttajina ja vasta­vaikuttajina. Lihas­ketjujen tasapaino eli stabilaatio syntyy siitä, että kun toinen lihasketju aktivoituu, toisen käyttö estyy ja se rentoutuu.

Richard Smišek on kartoittanut useita kymmeniä toiminnallisia lihas­ketjuja. Pysty­suoraan kulkevat lihas­ketjut tasa­painottavat paikallaan olevia asentoja ja kierteisesti kulkevat lihasketjut tasa­painottavat liikkeitä, esimerkiksi kävelyä. Smišek on tutkimus- ja hoito­työssään todennut, että selkäkivut johtuvat pääasiassa pysty­suoraan kulkevien lihasketjujen pitkittyneestä aktiivisuudesta ja jännittyneisyydestä. Siitä aiheutuu selkärangan ja väli­levyjen puristumista. Kun sitä vastoin kierteisesti kulkevat lihas­ketjut aktivoituvat ja pystysuoraan kulkevat rentoutuvat, selkäranka nousee kannatukseen, selkänikamien väliin tulee tilaa ja selkäranka ojentuu pysty­suunnassa, mikä vähentää välilevyihin kohdistuvaa painetta ja parantaa välilevyjen aineen­vaihduntaa. Metodia käytetäänkin paljon esimerkiksi välilevyn pullistuman ja selkärangan kanavan ahtauman hoidossa ja ennalta­ehkäisyssä. SPS-metodin harjoitteiden säännöllisellä tekemisellä on saatu erinomaisia tuloksia myös skolioosin hoidossa. Metodin tuloksellisuus on todistettu lukuisten yksityis­kohtaisten EMG-, röntgen- ja magneetti­kuvaus­analyysien avulla.

SPS-metodin liikkeet tehdään pysty­asennossa seisten, toispolvi­seisonnassa tai tuolilla istuen. Olennaista harjoitteissa on hartia­renkaan käyttö, lantion asento ja vastakkaisten ylä- ja alaraajojen vuorottainen ojennus­liike. Liikkeet tehdään metodiin kehitetyn vastus­kuminauhan ja keppien avulla. Kuminauha kiinnitetään tankoon tai pylvääseen tai ulkona vaikkapa puunrunkoon ja kotona esimerkiksi oven saranan väliin. Vastus­kuminauhan avulla ylä- ja alaraajoilla tehtävillä veto- ja kierto­liikkeillä rentoutetaan pystysuorassa kulkevia lihasketjuja, vahvistetaan spiraalimaisesti kulkevia lihasketjuja ja mobilisoidaan selkärankaa kierron ja traktion kautta.

Aikuisbaletti – Barré

Tunti perustuu baletin tekniikkaan ja sisältää harjoittelua tangolla ja keskiattialla klassisen musiikin säestämänä. Voimistaa ja vahvistaa kehon kannatusta, parantaa ryhtiä ja käsien kaunista linjausta. Kaikille omaan taitotasoon toteutettavat sarjat ja liikkeet. Opettajana tunnettu Kansallisbaletin tanssija Jaana Puupponen, joka on tanssinut lukuisia päärooleja klassisessa baletissa ( Joutsenlampi, Giselle, Don Quijote…) niin suomessa kuin ulkomailla. Hän on opettanut vuosia klassista balettia.

Yoga barre

Tunti on yhdistelmä joogaa, pilatesta ja balettia. Yoga barre vahvistaa keskustaa, pidentää lihaksia, lisää venyvyyttä sekä piristää mielen!

Salsa

Salsa on maailmalla hyvin tunnettu ja suosittu latinotanssi. Tunnilla opetellaan kuubalaista salsaa, soolona.

Cubamix

Tansseina mm. kuubalainen mambo, cha cha chá, pilón, mozambique, salsa, son sekä mm. bachata, merengue…

Afro

Tunti sisältää eri afrotansseja mm. yemaya, chango, obatala, elegua, haitiano… Nämä tanssit luovat pohjan Kuuban muille nykytansseille. Tunneilla keskitytään etenkin jalkojen ”bouncing”-liikkeeseen ja ylävartalon, rintakehän ja olkapäiden vapautuneeseen, rentoon liikkeeseen.

 

 

Peter Hess
syvä­rentouttavat -sointu­kylvyt ja ääni­malja­hieronnat

Harmoniset äänet syvärentouttavat ja purkavat kehon ja mielen jännitystilat vapauttaen voimavarasi ja vahvistaen kykyäsi parantua.

– Peter Hess

Peter Hess -metodin sointukylvyssä käytetään erityisesti ylä-äänten ja voimakkaan värähtelyn tuottamiseen kehitettyjä, käsityönä valmistettuja, hoitavia maljoja sekä gongeja. Näitä soittamalla syntyy kauniisti keinuvia, nousevia, laskevia, humisevia ja heijaavia ylä-ääniä. Alitajuntasi kautta sointukylvyn äänimaailma muistuttaa sinua täydellisen perusturvallisuuden tilasta, ajasta, jolloin äitisi kohdussa kuulit hänen sydämensä tasaisen rytmin. Äänimaljat ja gongit voivat vaivuttaa sinut hellästi unen ja valvetilan rajamaille, jolloin aivosähkökäyräsi värähtelee alfa-aalloilla. Sointukylpy hoitaa näin hellästi koskettaen tunteitasi, ajatuksiasi sekä kehoasi. Kuunnellessasi hoitavien maljojen harmonisia ääniä, hengityksesi tasaantuu ja tulee syvemmäksi, lisäksi pulssisi ja verenpaineesi voivat tasoittua.

Äänimaljahieronta on äänimaljoista syntyvien äänten  ja äänien resonanssiin perustuva syvärentoutumismetodi, jonka voit tuntea eheyttävän sekä kehoa että mieltä. Maljoja voidaan soittaa sekä kehon päällä että kehon vieressä. Kehossamme oleva vesi kuljettaa äänen värähtelyn syvälle lihaksiin ja aina solutasolle asti, mahdollistaen syvän rentoutumisen tilan. Metodi voi vaikuttaa jopa alueilla jonne klassisella hieronnalla ei päästä. Äänien ja niiden värähtelyn vaikutus tunnetaan rentouttavana, virkistävänä ja tasapainottavana. Kehon eri alueet resonoivat äänien kanssa eri taajuuksilla. Kehon erilaiset resonointitaajuudet on huolella huomioitu ääni-maljojen valmistuksessa; eri kehon alueille on erilaiset maljat. Tämä mahdollistaa kokonaisvaltaisen harmonisen tilan rentoutumisen aikana. Äänimaljahieronta tapahtuu hoitopöydällä tai futonilla normaalissa vaatetuksessa, tarvittaessa käytetään lisänä huopaa. Äänimalja-hieronnan syvärentoutumismetodi sopii kaikille.

Saksalaisella Peter Hess -instituutilla on pitkäaikainen kokemus äänihoitajien koulutuksesta. Ensimmäiset äänimaljahieronnan harjoittajat valmistuivat Saksassa vuonna 1985. Instituutti tekee jatkuvasti tutkimustyötä äänen vaikutuksesta yhteistyössä neurologian, pedagogiikan, psykologian sekä muiden tieteen alojen erityisosaajien kanssa. Tutkimuksien tuloksia käytetään hyväksi koulutuksen kehittämisessä ja sen aihealueiden laajentamisessa. Äänimaljahieronnan ammattilaisia koulutetaan ympäri maailman.

Suomessa koulutus alkoi syksyllä 2010. Äänimajahieronnan ajatus perustuu yli 5000 vuotta vanhaan Veda-menetelmään. Peter Hess tutki äänellä hoitavaa vaikutusta Tiibetissä ja Nepalissa ja sovelsi sen läntiseen kulttuuriin. Peter Hess -metodi ei liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan, vaan sen kokonaisvaltaiset hyödyt ovat kaikkien ihmisten ulottuvilla – maailmankatsomuksesta tai iästä riippumatta.

  • Sointukylpy pienryhmissä (noin 10 henkilöä) 45 min 25,-
  • Sointukylpy Yinjoogatunnin yhteydessä 30 min 19,-/17,-  (tai Yinin sarjakortilla)
  • Henkilökohtainen äänimaljahieronta -hoito 60 min 65,-
  • Pienryhmätunnit yrityksille sopimuksen mukaan. Kokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan.

Ajanvaraus ja lisätiedot annukka@studiyin.com tai 0405357135

Yamuna Body Rolling

Vapautta, voimaa ja liikkuvuutta kehoon pallojen avulla. Yamuna on kehonhuoltomenetelmä, jossa eri kokoisia palloja apuna käyttäen helpotetaan kireiden lihasten ja sidekudosten aiheuttamia liikerajoituksia, kiputiloja ja ryhtiongelmia. Harjoitukset on rakennettu systemaattisesti kehon omaa logiikkaa ja järjestystä kuunnellen. Usein positiivisen vaikutuksen, liikkumisen vapautumisen ja tilan tunteen kehossa huomaa jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen. Pitemmällä aikavälillä menetelmä voi auttaa ryhtiongelmien korjaamisessa, lisätä suorituskykyä ja parantaa elämänlaatua helpottamalla kiputiloja ja stressioireita. Menetelmä auttaa ymmärtämään oman kehon toiminnan logiikkaa, rajoitusten ja mahdollisten kiputilojen syntyä. Helposti opittavana se tarjoaa myös erinomaisen välineen itsehoitoon ja tukee hyvin muita kehoterapian muotoja.
Lisää tietoa löydät www.yamunabodyrolling.com