Muu kehon­huolto

Jooga- ja Pilates-tuntien lisäksi tarjoamme syvärentouttavia sointukylpyjä sekä ajoittain muun muassa äänimaljahierontoja, somaattista venyttelyä liitettynä Pilatekseen ja Yamuna Body Rolling -intensiivikursseja.

GYROKINESIS®-menetelmä

Menetelmää kutsuttiin alunperin nimeltä ”Yoga for Dancers”. Harjoitukset tehdään joko seisten, tuolilla istuen tai jooga­matolla. Liikkeet ovat tuttuja tanssista, joogasta, taijista, voimistelusta ja uinnista ja niissä pyritään jatkuvaan, virtaavaan liikkeeseen, joka synkronoi hengitys­rytmin kanssa.

GYROKINESIS®-menetelmä lisää liikkuvuutta nivelissä ja selkä­rangassa, se stimuloi sekä vahvistaa hermostoa ja aisteja, kehittää tasa­painoa ja koordinaatio­kykyä sekä lisää energiaa. Tunnit ovat kaikille, jotka kaipaavat lisää kehon liikkuvuutta ja energiaa. Opettajana Jessica Brescia.

Qigong

Yoshi Omorin Qigong-tunneilla harjoitetaan Qigongin muotoa, jota kutsutaan ”silkin kehräämiseksi”. Siinä vuorottelevat hidas ja nopea liike sekä hetkelliset voiman purkaukset. Harjoitteissa työskennellään yinin ja yangin, täyden ja tyhjän, oikean ja vasemman kanssa.

Perinteisesti Qigong on nähty pyrkimyksenä kehittää ja tasapainottaa sisäsyntyistä elämän energiaa (qi). Kehon liikkeen, hengityksen ja keskittymisen myötä qitä ohjataan kehon läpi. Harjoitteet auttavat keskittymään, pehmentävät kehoa, rentouttavat ja mahdollistavat energian virtaamisen. Tunnit soveltuvat kaikille.

Peter Hess
syvä­rentouttavat -sointu­kylvyt ja ääni­malja­hieronnat

Harmoniset äänet syvärentouttavat ja purkavat kehon ja mielen jännitystilat vapauttaen voimavarasi ja vahvistaen kykyäsi parantua.

– Peter Hess

Peter Hess -metodin sointukylvyssä käytetään erityisesti ylä-äänten ja voimakkaan värähtelyn tuottamiseen kehitettyjä, käsityönä valmistettuja, hoitavia maljoja sekä gongeja. Näitä soittamalla syntyy kauniisti keinuvia, nousevia, laskevia, humisevia ja heijaavia ylä-ääniä. Alitajuntasi kautta sointukylvyn äänimaailma muistuttaa sinua täydellisen perusturvallisuuden tilasta, ajasta, jolloin äitisi kohdussa kuulit hänen sydämensä tasaisen rytmin. Äänimaljat ja gongit voivat vaivuttaa sinut hellästi unen ja valvetilan rajamaille, jolloin aivosähkökäyräsi värähtelee alfa-aalloilla. Sointukylpy hoitaa näin hellästi koskettaen tunteitasi, ajatuksiasi sekä kehoasi. Kuunnellessasi hoitavien maljojen harmonisia ääniä, hengityksesi tasaantuu ja tulee syvemmäksi, lisäksi pulssisi ja verenpaineesi voivat tasoittua.

Äänimaljahieronta on äänimaljoista syntyvien äänten  ja äänien resonanssiin perustuva syvärentoutumismetodi, jonka voit tuntea eheyttävän sekä kehoa että mieltä. Maljoja voidaan soittaa sekä kehon päällä että kehon vieressä. Kehossamme oleva vesi kuljettaa äänen värähtelyn syvälle lihaksiin ja aina solutasolle asti, mahdollistaen syvän rentoutumisen tilan. Metodi voi vaikuttaa jopa alueilla jonne klassisella hieronnalla ei päästä. Äänien ja niiden värähtelyn vaikutus tunnetaan rentouttavana, virkistävänä ja tasapainottavana. Kehon eri alueet resonoivat äänien kanssa eri taajuuksilla. Kehon erilaiset resonointitaajuudet on huolella huomioitu ääni-maljojen valmistuksessa; eri kehon alueille on erilaiset maljat. Tämä mahdollistaa kokonaisvaltaisen harmonisen tilan rentoutumisen aikana. Äänimaljahieronta tapahtuu hoitopöydällä tai futonilla normaalissa vaatetuksessa, tarvittaessa käytetään lisänä huopaa. Äänimalja-hieronnan syvärentoutumismetodi sopii kaikille.

Saksalaisella Peter Hess -instituutilla on pitkäaikainen kokemus äänihoitajien koulutuksesta. Ensimmäiset äänimaljahieronnan harjoittajat valmistuivat Saksassa vuonna 1985. Instituutti tekee jatkuvasti tutkimustyötä äänen vaikutuksesta yhteistyössä neurologian, pedagogiikan, psykologian sekä muiden tieteen alojen erityisosaajien kanssa. Tutkimuksien tuloksia käytetään hyväksi koulutuksen kehittämisessä ja sen aihealueiden laajentamisessa. Äänimaljahieronnan ammattilaisia koulutetaan ympäri maailman.

Suomessa koulutus alkoi syksyllä 2010. Äänimajahieronnan ajatus perustuu yli 5000 vuotta vanhaan Veda-menetelmään. Peter Hess tutki äänellä hoitavaa vaikutusta Tiibetissä ja Nepalissa ja sovelsi sen läntiseen kulttuuriin. Peter Hess -metodi ei liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan, vaan sen kokonaisvaltaiset hyödyt ovat kaikkien ihmisten ulottuvilla – maailmankatsomuksesta tai iästä riippumatta.

  • Sointukylpy pienryhmissä (noin 10 henkilöä) 45 min 25,-
  • Sointukylpy Yinjoogatunnin yhteydessä 30 min 19,-/17,-  (tai Yinin sarjakortilla)
  • Henkilökohtainen äänimaljahieronta -hoito 60 min 65,-
  • Pienryhmätunnit yrityksille sopimuksen mukaan. Kokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan.

Ajanvaraus ja lisätiedot annukka@studiyin.com tai 0405357135

Yoga barre

Tunti on yhdistelmä joogaa, Pilatesta ja balettia. Yoga barre vahvistaa keskustaa, pidentää lihaksia, lisää venyvyyttä sekä piristää mielen!

Somaattinen venyttely

Rentouttavat ja kehon joustavuutta ja notkeutta parantava harjoitus. Liikkeet ovat selkeitä, tasapainottavia ja tasapainoa lisääviä. Harjoitus sopii kaikille.

Yamuna Body Rolling

Vapautta, voimaa ja liikkuvuutta kehoon pallojen avulla. Yamuna on kehonhuoltomenetelmä, jossa eri kokoisia palloja apuna käyttäen helpotetaan kireiden lihasten ja sidekudosten aiheuttamia liikerajoituksia, kiputiloja ja ryhtiongelmia. Harjoitukset on rakennettu systemaattisesti kehon omaa logiikkaa ja järjestystä kuunnellen. Usein positiivisen vaikutuksen, liikkumisen vapautumisen ja tilan tunteen kehossa huomaa jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen. Pitemmällä aikavälillä menetelmä voi auttaa ryhtiongelmien korjaamisessa, lisätä suorituskykyä ja parantaa elämänlaatua helpottamalla kiputiloja ja stressioireita. Menetelmä auttaa ymmärtämään oman kehon toiminnan logiikkaa, rajoitusten ja mahdollisten kiputilojen syntyä. Helposti opittavana se tarjoaa myös erinomaisen välineen itsehoitoon ja tukee hyvin muita kehoterapian muotoja.
Lisää tietoa löydät www.yamunabodyrolling.com