Mitä on Pilates ? Klassinen pilates

Mitä on Pilates ?

Mitä on Pilates? Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka kehitti alunperin 1900-luvun alussa Joseph Pilates. Menetelmä yhdistää kehon ja mielen keskittymisen ja keskittyy erityisesti syviin vatsa- ja selkälihaksiin. Pilateksen harjoittelussa käytetään erityisiä harjoitusvälineitä, kuten Pilates-rullaa, kehonpainoa tai pieniä painoja tai erityistä Pilates laitetta reformeria. Pilates sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.

Mitä on Pilates ja mihin Pilates vaikuttaa?

Pilates-harjoittelu vaikuttaa moniin kehon osa-alueisiin. Se parantaa kehonhallintaa ja ryhtiä sekä vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia. Pilates auttaa parantamaan kehonhallintaa, ryhtiä, lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia. Lisäksi se auttaa vähentämään stressiä, selkäkipuja ja loukkaantumisriskiä.

Kenelle Pilates sopii?

Pilates sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaansa ja parantaa lihaskuntoaan. Se on erityisen suosittua urheilijoiden ja tanssijoiden keskuudessa, koska se auttaa parantamaan suorituskykyä ja vähentämään loukkaantumisriskiä. Pilates on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat harjoitella lempeämpää liikuntamuotoa, joka ei rasita niveliä.

Mikä ero on Pilateksella ja Joogalla?

Vaikka Pilates ja jooga keskittyvät molemmat kehon ja mielen yhteyteen, niissä on joitain eroja. Pilates-harjoittelu on enemmän keskittynyt lihaskuntoon ja kehonhallintaan, kun taas jooga keskittyy enemmän mielen hallintaan ja kehon liikkuvuuteen. Joogassa on myös erilaisia tyylejä, joista jotkut ovat enemmän fyysisesti vaativia kuin toiset.

Mitä on Reformer Pilates?

Reformer Pilates on kehonhallintamenetelm√§, jossa k√§ytet√§√§n Pilates-reformeria, erityist√§ Pilates-laitetta, joka koostuu liikkuvasta alustasta, joka liukuu edestakaisin ja johon on kiinnitetty erilaisia ‚Äč‚Äčjousia, remmej√§ ja muita varusteita. Reformer Pilates kehitettiin alun perin Joseph Pilateksen toimesta, ja sit√§ on k√§ytetty vuosikymmenien ajan fysioterapian ja kehonhuollon tarpeisiin.
Reformer Pilates-harjoittelu koostuu sarjasta liikkeitä, jotka suoritetaan Pilates-reformerissa eri asennoissa. Harjoitukset keskittyvät syviin vatsa- ja selkälihaksiin, ja ne auttavat kehittämään kehonhallintaa, lihasten voimaa ja kestävyyttä, sekä lisäämään liikkuvuutta.

Katso Pilates harjoituksia Studio Yin Online  ja harjoittele kotona.

Tutustu Studio Yin Kauniainen jooga ja Pilates studioon

Mattopilates

Mattopilates

Mattopilates on perinteinen Pilates-harjoittelu, joka tehdään ilman apuvälineitä lattialla. Mattopilates-harjoittelu koostuu sarjasta liikkeitä, jotka tehdään rauhallisesti ja hallitusti, ja joilla pyritään parantamaan kehonhallintaa ja vahvistamaan keskivartalon lihaksia. Mattopilates-harjoittelu sopii kaikille, joilla ei ole merkittäviä liikuntarajoituksia.

Klassinen pIlates

Klassinen pilates

Klassinen pilates on alkuperäinen Pilates-menetelmä, joka perustuu Joseph Pilateksen kehittämään järjestelmään. Klassinen pilates sisältää sekä mattopilates-harjoituksia että laitteilla tehtävää pilates-harjoittelua, ja sen tavoitteena on kehittää kehonhallintaa ja lihaskuntoa.

Reformer Pilates

Laitepilates – Reformer Pilates

Laitepilates-harjoittelu tehdään erityisillä Pilates-laitteilla, kuten reformerilla, Cadillacilla, pilates-tornilla ja Pilates Chairilla. Laitepilates-harjoittelu on intensiivisempää kuin mattopilates, koska se käyttää enemmän vastusta ja apuvälineitä. Laitteet auttavat keskittymään tiettyihin kehon osiin, ja tarjoavat vastuksen, joka auttaa kehittämään lihasvoimaa ja lisäämään liikkuvuutta.

Mitä on pilates ? reformer chair

Tower Pilates ja Pilates Chair

Tower Pilates on Pilates-harjoittelu, joka tehdään erityisellä Pilates-tornilla, joka koostuu useista osista, mukaan lukien tanko, hihnat ja jouset.

Pilates Chair on erityinen Pilates-laite, joka koostuu istuimesta, jossa on jousilla varustetut polkimet. Pilates Chair-harjoittelu keskittyy jalkojen, käsivarsien ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja venyttämiseen. Pilates Chairia käytetään usein laitepilates-harjoittelussa.

 

Studio Yin Jooga ja Pilates

Studio Yin on kokonaisvaltaiseen kehonhuoltoon erikoistunut jooga- ja pilates -studio¬†Kauniaisissa¬†keskell√§ Espoota. Studion valikoimaan kuuluvat monipuoliset jooga- ja pilates tunnit sek√§ Reformer laitepilates tunnit. Studiolla on¬†kaksi salia. Palveluihimme kuuluvat my√∂s¬†Joogaretriitit¬†sek√§ suosittu¬†Studio Yin Online ‚Äď palvelu. Koulutettu henkil√∂kuntamme panostaa laadukkaaseen ryhm√§opetukseen, jossa huomioidaan yksil√∂iden tarpeet ja henkil√∂kohtainen opastus. Studion viikko-ohjelmaan voit tutustua t√§√§ll√§.

Tutustu Studio Yiniin