Laite-Pilates

Reformer Pilates, Tower ja Chair

In 10 Sessions You Will Feel The Difference. In 20 You Will See The Difference.
And In 30 You’ll Have A Whole New Body

Joseph Pilates

Näin aloitat Reformer Pilates laiteharjoittelun

Harjoittelu Reformer-laitesalissa aloitetaan aina 90 minuutin Reformer-introtunnilla (45 €) tai yksityistunnilla (85 €).

Tunnin aikana selvitetään terveydentilasi, tavoitteesi ja nykytilanne sekä opit samalla laitteiden käytön perusteet.

Introtunnin jälkeen on mahdollisuus hankkia 5 x -starttikortti 125 euroa (norm. 135 €)

Seuraavia Pilates Reformer -introja voit etsiä kurssit osiosta tai ajanvarausjärjestelmästä

Ohjatuille tunneille suositellaan osallistumaan vähintään 2 kertaa viikossa, mutta lajin voi myös yhdistää muuhun liikuntaan ja käydä tunneilla kerran viikossa.

Vain säännöllinen harjoittelu tuo tuloksia ja näkyy hyvinkin nopeasti parantuneena verenkiertona ja syventyneenä hengityksenä. Monet kehoa vaivaavat kivut helpottuvat ja erityisesti selän ja niska-hartia seudun jännitystilat alkavat laueta. Pidentyneet ja elastiset lihakset tekevät liikunnasta miellyttävää, sillä kireät lihakset eivät vedä niveliä vääriin asentoihin. Aktiivisesti liikkuvat huomaavat parempia tuloksia muussa liikunnassaan ja passiiviset ihmiset alkavat yllättäen nauttia liikunnasta. Pikkuhiljaa stressi helpottaa ja keskittymiskyky paranee. Pilateksen ulkonäköön vaikuttavat edut ovat myönteisiä ja parantunut verenkierto heleyttää myös ihon väriä. Pitkät ja notkeat lihakset ja erityisesti vahvat syvät vatsalihakset hoikentavat koko olemusta ja samalla tukevat sisäelimiä.

Studion laitteet

Kauniaisten studiolla on Peak Pilateksen ja Balanced Bodyn (Centerline) uusinta tekniikkaa edustavat laitteet, jotka säädetään asiakkaiden tarpeiden mukaan, kuitenkin pyrkien noudattamaan klassisia mitoituksia.

Tunneilla käytetään laitteita monipuolisesti kuten metodiin oikeaoppisesti kuuluu. Harjoittelu on erittäin hyödyllistä ja tehokasta. Laitteiden avulla vahvistetaan ja venytetään lihaksia saman­aikaisesti, jolloin tuloksena on erittäin kestävät ja elastiset lihakset.

Laitepilateksen teho perustuu eri asennoissa tehtäviin liikkeisiin, jolloin lihaksia harjoitetaan hyvin monipuolisesti ja eri suunnista. Jouset auttavat aktivoimaan lihaksia ja tukevat niveliä. Vastusta lisätään tai kevennetään eri vahvuisilla jousilla.

Tunneilla  käytetään laitteita vaihtelevasti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Monet liikkeistä voidaan suorittaa eri laitteilla ja näin lihas­muistiin jää optimaalinen liike monipuolisesti ja tehokkaasti.

Reformer

Laitteista kuuluisin on ns. Universal Reformer, jonka tavoite on nimensä mukaisesti uudistaa koko keho. Tämä laite mahdollistaa erittäin monipuolisen ja tehokkaan harjoittelun. Reformerissa on liikkuva alusta, ns. vaunu, jonka päällä liikutaan vuoroin selin, istuen, polvillaan tai jopa seisten.

Reformer-harjoittelu on haastavuudestaan huolimatta turvallista. Monet liikkeistä suoritetaan ns. suljetussa kineettisessä ketjussa. Näin esimerkiksi selkäranka on tuettuna kun jalat ovat jalkatuessa ja olkapäät olkatukia vasten. Samalla voidaan venyttää ja vahvistaa selkärankaa, luoden tilaa nikamien välille.

Reformerilla myös monet Pilateksen haastavimmat mattoliikkeet onnistuvat tuettuna turvallisemmin ja silti tehokkaasti. Liikkeistä voidaan siis suorittaa vaativampia versioita kuin mattopilateksessa, koska laite antaa tukea keholle ja auttaa aktivoimaan juuri oikeat tukilihakset. Jatkotason Reformer-tunti haastaa kokeneimmankin harjoittelijan ja tehokkain siirtymin toteutettuna mahdollistaa myös aerobisen harjoittelun.

Tower

Tower-tunti perustuu pedillä maaten, istuen, polvillaan tai seisten jousivastuksilla tehtäviin monipuolisiin kehonhallintaliikkeisiin. Jouset kiinnitetään lenkkien avulla joko suoraan käsiin tai jalkoihin ja jousia voidaan hyödyntää myös erilaisten tankojen avulla. Tower on erityisen arvokas laite aktivoimaan lihaksia oikeassa järjestyksessä sisältä ulospäin ja pitämään ennestään vahvat ja yliaktiiviset lihakset rentoina harjoittelun aikana. Samoin kuin Reformerilla myös Towerilla on mahdollista harjoitella erittäin monipuolisesti ja haastavasti. Towerin vakaa alusta sopii erinomaisesti myös kuntoutukseen.

Chair

Studiolla käytetään ns. Mve-tuolia, joka on moderni versio Joseph Pilateksen suunnittelemasta Wunda-tuolista. Myös tuolissa on jousi­vastus. Mve-tuolin jousivastuksen etuna on alkuperäiseen tuoliin verrattuna mutkaton jousten säätö­mekanismi. Se auttaa tunnin flown säilyttämisessä ja itse harjoittelulle jää enemmän aikaa.

Tuoli on laitteista pienin, mutta koko repertuaariltaan ehkä haastavin. Tuoli on ainutlaatuinen väline tasapainon kehittämiseen ja erityisesti lantion vakauttamisen oppimiseen. Tuolissa on istuin ja poljin, johon tuetaan vartalo joko käsin tai jaloin ja jota liikutetaan aina aktivoiden ensin syvät lihakset kuten muissakin laitteissa.


STUDIO YIN Kauniainen
Tunnelitie 4, 02700 Kauniainen
Studiomme sisäänkäynti on Kauppakeskus Granin 2. kerroksessa, juna-aseman puoleisessa päädyssä.

Siirry studion esittelyyn ja ajanvaraukseen