Uusi asiakas

Miten valita oikea tuntityyppi

Kysy itseltäsi

  • Millainen liikuntatausta minulla on? Olenko harrastanut liikuntaa paljon vain olenko vasta aloittamassa liikunnallista elämää?
  • Mikä sopii minulle juuri nyt, tässä elämäntilanteessa?
  • Mitä etsin harjoitukselta?
  • Kaipaanko rauhoittumista ja hidasta tempoa vaiko dynaamista ja energistä harjoitusta?

Suosittelemme aloittamaan lempeillä tunneilla. Useimmat tuntimme sopivat kaikille. Tutki tunti­valikoimaamme tuntityypit-sivulta. Joogan eri tuntityypit on jaettu kolmeen ryhmään: lempeät tunnit, rentouttavat & meditatiiviset tunnit sekä dynaamiset tunnit. Pilateksen perus­mattotunnit sopivat kaikki aloittelijoille. Terve Selkä– ja Reformer-tunneista voivat kuntoutujat löytää mieleisimmät vaihtoehdot. Tutustu myös muu kehonhuolto -osioomme.

Viikkotunneillemme ovat tervetulleita myös miehet! Dynaamiset Bikyasa Power Yoga ja Iyengar-jooga sekä lempeät Terve Selkä -jooga- ja pilatestunnit ovat olleet monelle mieleisiä.

Tarvitaanko aloitukseen peruskurssia?

Suosittelemme aloittamaan 3 x -tutustumis­­tarjouskortilla ja kokeilemaan kolmea erilaista tuntia. I–II-tason tunneille voi aina mennä tutustumaan. Kerro opettajalle taustastasi, mahdolliset ongelmat ja anna palautetta tunnin jälkeen. Näin löydetään varmasti oikeanlainen tuntityyppi ja opettaja juuri sinulle. Peruskursseilla voit syventää liiketietouttasi.

Tutustu tämän hetken kurssitarjontaan

Tutustu ajanvaraus­järjestelmään

Kohdassa ohjeet ajanvaraukseen kerromme tarkemmin, kuinka varaaminen tunnille tapahtuu ja miten omia rekisteröimistietoja pääsee muokkaamaan.

Kertakäynti ja sarjakortit

Voit maksaa tuntisi vasta saapuessasi studiolle. Valitse pelkkä kertakäynti, 3 x -tutustumiskortti (uusille asiakkaille, voimassa 1kk) tai sarjakortti. Hintoihin pääset tutustumaan tästä. Halutessasi voit ostaa sarjakortteja (lahjakortit) myös ennakkoon Holvin kaupasta

Tutustu Kauniaisten studioon

Harjoittelu­ohjeita
matto­tunneille

Lämpimästi tervetuloa sisäiselle matkalle jooga- ja pilatesharjoituksiin Studio Yiniin. Meidän kaikkien yhteisen viihtyvyyden ja harjoitusten turvallisuuden kannalta pyydämme kaikkia ottamaan huomioon seuraavaa:

Jätä kenkäsi eteiseen. Jooga­harjoitus tehdään paljain jaloin.

Sulje puhelimesi, kun tulet studioomme ja vältä puheluiden hoitamista ollessasi studiollamme. Ulko-ovi suljetaan 5 minuuttia ennen harjoituksen alkamista. Tule ajoissa harjoitukseen ja hiljenny rauhassa matollasi ennen harjoitusta, jotta voit jättää muut asiat taka-alalle. Vaihda kuulumiset ystäväsi kanssa pukuhuoneessa tai studiomme ulkopuolella. Sali on hiljainen tila. Muista odottaessasi omaa tuntiasi, että saleissa voi olla vielä edellisen ryhmän harjoitus käynnissä, joten vältä äänekästä keskustelua salien ulkopuolella.

Joogaharjoitusten alussa ja lopussa voidaan lausua sanskritinkielinen mantra. Se on osa harjoituksen perinnettä ja osoittaa kunnioitusta harjoitusta ja sen luojia kohtaan. Jos myöhästyt, älä tule saliin kesken mantranlausunnan. Kun tulet myöhässä, ota oma paikkasi mahdollisemman vähin häiriöin.

Tuo harjoitukseen oma matto ja pyyhe; se on hygieenisin vaihtoehto. Meiltä voit vuokrata maton 2 euroa/harjoitus. Hot-merkinnällä varustettuun harjoitukseen ota mukaan myös vesipullo. Pidä pullosi salin reunalla tai ikkunalaudalla, ei keskellä lattiaa, jottei se kaadu puulattiallemme.

Pukeudu sopivan joustaviin, kevyisiin vaatteisiin. Vältä kovin löysiä paitoja ja housuja, sillä väljien vaatteiden alta opettaja ei näe – etkä näe itsekään – esimerkiksi nilkan, polven, lantion tai olkapäiden asentoa. Asentojen linjaus on tärkeää harjoituksen turvallisuuden kannalta. Jätä kello ja korut pukuhuoneeseen ja sido pitkät hiukset siten, etteivät ne häiritse harjoitustasi.

Pese hajusteet pois iholta ennen tunnille tuloa. Pese jalkasi, jos ne hikoilevat helposti. Älä tule harjoitukseen juuri syöneenä; muutama tunti olisi hyvä olla kulunut edellisestä ateriasta.

Kerro opettajalle, jos olet raskaana, sinulla on rajut kuukautiset tai jos opettajan olisi syytä tietää terveydentilastasi jotakin erityistä. Pienikin asia, esimerkiksi päänsärky, kannattaa mainita.

Harjoitus on sinun hyvinvointiasi varten. On sallittua tulla asennosta pois, ennen kuin opettaja kehottaa. Joogassa ja pilateksessa ei harjoitella kivun kustannuksella voimavarojen äärirajoilla. Harjoituksessa ei myöskään ole kilpailua. Jokainen työskentelee oman kehonsa ehdoilla kulloisenakin päivänä siinä mielentilassa, jossa kulloinkin on. Harjoitus on vastannut tarkoitustaan, jos se on antanut sinulle lisää voimavaroja elämääsi. Jos voimavarasi ovat harjoituksen jälkeen toistuvasti ehtyneet, harjoittelet liian rankasti. Kuuntele itseäsi ja kehosi viestejä.

Viivy harjoituksen loppuun asti. Jos sinun on poistuttava ennen joogaharjoituksen loppua, mainitse siitä opettajalle, jotta hän voi kehottaa sinua siirtymään loppurentoutukseen, ennen kuin lähdet. Älä lähde joogaharjoituksesta ilman loppurentoutusta. Laita harjoituksen jälkeen kaikki apuvälineet huolellisesti omille paikoilleen siten kuin ne olivat. Taittele huovat siististi ja pyyhi käyttämäsi lainamatto.

Joogaharjoitus yleensä alkaa ja päättyy namaste-tervehdykseen, jossa kämmenet ovat sydämen korkeudella vastakkain. Sanskritinkielinen sana namaste tarkoittaa, että osapuolet kunnioittavat toistensa sisimmässä olevaa rauhaa, totuutta, valoa ja rakkautta. Kun kohtaamme toisemme tästä paikasta, olemme yhtä.

Kiitos, että noudatat yhteisesti sovittua. Namaste.

Lisäohjeet Pilates Reformer -tunnille

Tervetuloa Reformer- ja Tower-Pilates-harjoituksiin Kauniaisten Studio Yiniin. Pilates Chair + matto -tunteja pidetään Töölön studiolla. Harjoitusten turvallisuuden ja tehokkuuden kannalta pyydämme kaikkia ottamaan huomioon seuraavaa:

Reformer-laiteharjoittelussa pidetään ohuet, puhtaat sukat jalassa. Pese jalkasi, jos ne hikoilevat helposti. Tuo harjoitukseen oma pikkupyyhe pään alle; se on hygieenisin vaihtoehto.

Valitse itsellesi oikea tuntityyppi (tasot I, II tai III). Harjoittelu aloitetaan aina 90 minuutin Introtunnilla. Introtunnin aikana läpikäydään terveydentila, sairaudet, leikkaukset, lääkitys, yms. harjoitukseen mahdollisesti vaikuttavat riskit ja asiat. Kerro opettajalle, jos olet raskaana tai jos opettajan olisi syytä tietää terveyden­tilastasi jotakin erityistä.

Laitesalissa voit tulla laitteen vierelle ja laittaa introtunnilla oppimasi säädöt Reformerille (oma vaihde). Muuten laitteisiin ei saa koskea ennen tunnin alkua turvallisuussyistä.

Reformer-harjoitus aloitetaan ja päätetään seisten. Harjoittelussa pyritään pitämään yhteinen rytmi, jotta itse liikkeet ja siirtymät liikkeestä toiseen sujuvat oikein ja turvallisesti. Kuuntele tarkoin opettajan ohjeistukset laitteiden jousista ja säädöistä. Kysy ellet ole varma.

Laita harjoituksen jälkeen kaikki apuvälineet omille paikoilleen, siten kuin ne olivat. Reformerin pinnat pyyhitään käytön jälkeen (suihkupullo+liina).

Nautinnollista tuntia!