yin jooga

Jooga

Jooga – Harmoniaa ja tasapainoa

Joogaharjoituksessa tehdään tietoisesti hengittäen yksittäisiä asentoja ja asentosarjoja, jotka vahvistavat ja venyttävät lihaksia ja sidekudoksia, parantavat liikkuvuutta ja koordinaatiota, tasapainottavat elintoimintoja ja kehittävät tiedostavaa läsnäolon taitoa. Oma keho ja liikkuminen tulevat tutuiksi, ja keho oppii käyttämään itseään taloudellisesti, voimavarojaan tuhlaamatta. Kehon harjoitukset toisaalta valpastuttavat ja virkistävät ja toisaalta avartavat ja tyynnyttävät mieltä. Joogaharjoitus päättyy ohjattuun rentoutukseen. Tuttuja joogaharjoituksia ovat yinjooga, hatha -ja vinyasa jooga sekä yin&yang ja teemallinen Studio Yinin kehittämä Terve Selkä jooga.

Harjoitukset sopivat kaikille ja opettavat, kuinka kehon ja mielen tilat ovat kytköksissä toisiinsa ja kulloiseenkin tilanteeseen. Elämänlaatu paranee, kun positiiviset elämykset ja oivallukset itsestä lisääntyvät ja eheyden ja harmonian tunne täyttää koko olemuksen.

Studio Yin jooga -ja pilates studio

Studio Yin on jooga ja Pilates studio joka sijaitsee Kauniaisissa keskellä Espoota, Kauppakeskus Granissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vieressä on paljon ilmaisia parkkipaikkoja.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman jooga- ja pilatestunteja sekä Reformer Pilates -laitetunteja. Studiolla on kaksi salia. Hyvin ilmastoidussa suuressa ja lämpimässä joogasalissa on moderni infrapuna-lämmityslaitteisto myös hot jooga tunteja varten. Laitepilates -salissa on 6 kpl moderneja Reformer Pilates laitteita tower päädyillä sekä Pilates – chairit. Tiloissa on pukuhuoneet naisille ja miehille, suihkutilat sekä monipuolinen Yin shop.

Tutustumistarjous 3 x -kortti uusille asiakkaille 35 euroa (sisältää mattovuokran) – kortti on voimassa 30 päivää mattotunneille (ei Pilates Reformer tunnit tai kurssit).

VARAA AIKA

 

Lempeät tunnit

Terve Selkä -jooga + seinäke

Terve selkä -joogatunneilla parannetaan selkärangan liikkuvuutta. Tunti sopii sekä alaselkä­vaivoista että niska-hartiaseudun jäykkyydestä kärsiville ja lievittää selän kiputiloja. Tunneilla käytetään joko joogaseinää tai muita apuvälineitä helpottamaan ja poistamaan jännitystä ja auttamaan selkää oikeisiin asentoihin. Joogaseinän avulla teemme tilaa nikamien väliin selkää pidentäen, rentoutamme selkää ja selän lihaksia ja parannamme verenkiertoa jäykistyneillä alueilla.

Hatha (soft)

Tämä lempeä joogatunti sopivat kaikille. Tunnilla perehdytään jooga-asanoihin yksinkertaisilla ja rauhallisilla liikkeillä, parannetaan tasapainoa, vahvistetaan lihaksia ja hoidetaan koko kehoa. Harjoituksessa huomioidaan jokaisen omat tarpeet, terveys ja jaksaminen.

Hatha Flow (soft)

Rauhallisesti virtaava joogaharjoitus, joka sopii kaikille.

Hatha (+ joogaseinäke)

Aloitamme tunnin pienellä mieltä kirkastavalla ja keskittävällä meditaatiolla, jota seuraa kehoa avaava ja vahvistava harjoitus. Tunti aktivoi kehoa dynaamisen harjoituksen sekä linjaus­painotteisten asanoiden kautta. Käytämme toisinaan myös joogaseinää nuorentamaan selkä­rankaamme.

Tunti auttaa sinua herkistymään ja tuntemaan oman kehosi paremmin. Yhteys omaan kehoon parantaa mielen keskittymis­kykyä sekä avaa sydäntä ja vahvistaa sen ääntä.

Seasonal Yoga

Seasonal Yoga on yhdistelmä Hatha-joogaa sekä kiinalaista lääketiedettä, minkä tarkoituksena on hoitaa terveyttä ennalta­ehkäisevästi. Seasonal Yogan perusajatus lähtee luonnosta ja sen jatkuvasta kierto­kulusta, millä on vaikutusta meihin ihmisiin, tunteisiimme ja käyttäytymiseemme. Seasonal Yogan ohjelmat vaihtuvat vuoden­aikojen mukaan ja kullakin vuodenaikana vahvistamme kyseisellä ajankohdalla vaikuttavia meridiaaneja, jotka ovat kehossamme olevia energia­kanavia. Kiinalaisen lääketieteen mukaan, jos jossakin energia­kanavassa on tukos ja energia ei pääse liikkumaan vapaasti, ihminen sairastuu. Vahvistamalla meridiaaneja tukoksia ei pääse syntymään kehoon ja energia pääsee kulkemaan seuraavalle vuodenajalle.

Tunti on virtaava, flowmainen tunti­kokonaisuus, jonka aloitamme aina vuodenaikaan sopivalla Qi gong -harjoitteella (Qi gong on kiinalaista joogaa, Hatha-jooga tulee Intiasta), jonka perään teemme vuodenaikaa tukevat asana­harjoitukset. Syksy on irti päästämisen aikaa, talvella keräämme voimia, jotta keväällä voimme uudistua ja suunnitella uutta. Alkukesä johtaa kesän vahvaan energisyyteen ja myöhäiskesällä palataan omaan sisimpään ja reflektoidaan mennyttä. Tämä kaikki peilautuu viiden vuodenajan asana­harjoituksissamme.

Yin & Yang (soft)

Elämä on täynnä vastakohtia. Vastakohdat vahvistavat ja tasapainottavat toisiaan. Myös joogassa näiden kahden vastakkaisen energian kohtaaminen luo harmoniaa sekä keholle että mielelle. Hatha-jooga tulee sanskritin kielisistä sanoista Ha = Aurinko ja Tha = Kuu. Auringon energia on aktiivista, ulospäin suuntautuvaa, kuun taas passiivista ja sisäänpäin kääntyvää energiaa. Yin & Yang -jooga sekoittaa nämä kaksi energiaa – asanaharjoituksella saadaan voimaa ja notkeutta sekä erilaisten rentouttavien tekniikoiden avulla keho ja mieli rauhoittuvat. Näin saavutetaan terve keho sekä rauhallisen tasapainoinen mieli.

Vinyasa Slow (soft)

Vinyasa Slow on J. Brownin kehittämä terapeuttinen joogaharjoitus, jossa hengitys ja rauhallinen Vinyasa toteutuu. Pehmeää, hengityskeskeistä joogaa, joka mukautuu joustavasti yksilön tarpeisiin. Tunti sopii kaikille.

Rentout­tavat &
medita­tiiviset tunnit

Yin jooga (soft)

Yinjooga on lihasten aktiivi­työskentelyn vastapainoksi voimavaroja palauttava harjoitus. Asennot tehdään passiivisesti tukien avulla, tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen, ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Syvävenyttää, stimuloi sidekudoksia, tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.

Akupainanta yhdistettynä Yin jogaan

Akupainannalla on elimistöä tasapainoittava vaikutus, mikä samalla myös stimuloi aineenvaihduntaa. Jokaisella akupisteellä on oma tehtävänsä ja määrättyjä akupisteitä painelemalla kehossa olevat tukokset / kivut häviävät ja energia pääsee virtaamaan vapaasti laukaisten mm stressiä, poistaen selkä-, niska- ja hartiakipuja,

Restora­tiivinen jooga

Restoratiivinen jooga on palauttavaa, tasapainottavaa ja avaavaa. Asanoissa  käytetään paljon apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava.

Dynaamiset tunnit

Bikram Yoga (hot)

Tunti on dynaaminen, 26:n asanan ja kahden Pranayama-hengitysharjoituksen voimajoogatunti. Sarjan on kehittänyt Bikram Choudhuryn.

Harjoitus on aina sama, ­sanallisesti ohjattu joogatunti, jossa asanat toistetaan aina kahdesti. Sarja haastaa ja samalla kehittää vahvuutta, tasapainoa ja joustavuutta, mutta myös energisoi ja poistaa stressiä ja lihasjumeja.

Bikyasa Power Yoga (hot)

Bikyasa Flow on moderni evoluutio joogasta, jossa on vaikutteita sekä Bikram- että Vinyasa Flow -joogasta. Voimakas ja monipuolinen harjoitus käy läpi koko kehon tuoden lisää voimaa ja liikkuvuutta keski­vartaloon, notkeutta ja kestävyyttä jalkoihin sekä huomioi oikeanlaisen hengittämisen tärkeyden. Yhdistämällä terveyttä edistävä lämpö, flown tanssinomainen liike, hiljaiset tasapaino­­harjoitukset ja musiikki, Bikyasa Power Yoga antaa voimakkaan ja energisen tunteen harjoituksen jälkeen.

Tunti on sanallisesti ohjattu joogatunti (liikkeitä ei näytetä). Antautuessa vain kuuntelemaan selkeitä ohjeita kehittyvät samalla omat taidot ja oma harjoitus. Tarkan ohjauksen ansiosta Bikyasa Power Yoga sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin joogeille. Bikyasa Power Yoga on hotjooga­tunti joka tehdään 35–40 asteen lämmössä – ota mukaan vesipullo ja käsipyyhe.

Hotjooga (hot)

Dynaaminen Hatha- tai Vinyasa Flow (hot) -joogaharjoitus tehdään omaa kehonlämpöä korkeammassa lämpötilassa (+38–40°). Kuumassa tehty harjoitus kiihdyttää voimakkaasti aineenvaihduntaa ja runsaan hikoilun takia kehon nesteytys on erittäin tärkeätä. Juo runsaasti vettä päivän aikana ennen harjoitusta ja ota tunnille mukaan myös oma vesipullo ja käsipyyhe.

Hot Yogan on kehittänyt Kaliforniassa intialainen Bikram Chhoudhury.

Iyengarjooga /
Hathajoogaa Iyengarin tyyliin

Asanaharjoituksessa keskitytään kehon linjauksiin mahdollisimman huolellisesti ja täsmällisesti. Tavoitteena on kehon ja mielen tunteminen ja yksilöllisyyden korostaminen.

Sertifioidut Iyengarjoogaopettajat opiskelevat pitkään ja vasta Level 1 ja 2 -tason suorittaneet ohjaajat saavat Iyengarjoogaopettajan sertifikaatin. Suomessa opetusta antaa Iyengar Joogakeskus Helsinki/Studio Yama. Iyengarjooga noudattaa B. K. S Iyengarin metodia.

Vinyasa Flow (hot tai soft)

Asentojen linjaukseen perustuva, virtaavasti etenevä harjoitus. Kehittää peruskuntoa, liikkuvuutta ja hengityksen ja liikkeen rytmistä koordinaatiota. Harjoitus voidaan tehdä musiikin tahdissa.

Kuumassa (hot) tehty harjoitus kiihdyttää voimakkaasti aineenvaihduntaa ja runsaan hikoilun takia kehon nesteytys on erittäin tärkeätä. Juo runsaasti vettä päivän aikana ennen harjoitusta ja ota tunnille mukaan myös oma pyyhe ja vesipullo.

Vinyasa chakra Flow

This dynamic class is open to everyone from beginners to advanced Yogis. Each week we will explore one of the seven main Chakras (energy centers). This Vinyasa ”Chakra flow” Class is designed to balance and clean your Chakras.

During this class, we practice specific yoga postures that are beneficial for the chakra in combination with positive affirmations, meditation, chanting and breathing exercises. The benefits of this class is not just in the physical body but our mental, emotional, and spiritual bodies as well.

Tilaustunnit

Erikseen sovittavina yksityistunteina tai kursseina on mahdollista toteuttaa myös muita tuntityyppejä.

Kundaliinijooga

Kundaliinijoogaa kutsutaan  tietoisuuden joogaksi. Kundaliini­joogan tekniikat puhdistavat, rauhoittavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, ja erityisesti hermostoa. Rauhas­toiminta tasa­painottuu (chakrat), intuitio aktivoituu sekä mielen kontrollointi helpottuu – kundaliini­jooga opettaa elämään tietoisesti tässä hetkessä.

Tunti sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Harjoituksessa yhdistyvät Hatha-joogan fyysisyys, hengitys­harjoitukset, meditaatiot, mantrat, mudrat, vartalon lukot sekä rentoutuminen sopivaksi kokonaisuudeksi. Kundaliinijoogan liikesarjoja kutsutaan kriyoiksi.

Kundaliinijooga säilyi salattuna joogaperinteenä Intian ylhäisön keskuudessa aina vuoteen 1969 saakka. Vasta silloin intialainen kundaliinijoogan mestari ja opettaja Yogi Bhajan toi opetukset avoimesti länsimaisten ihmisten keskuuteen. Hän opetti ensin Yhdysvalloissa ja myöhemmin ympäri maailmaa.

Nuorten joogatunti

Tunti sopii 11–14-vuotiaille nuorille. Harjoitus koostuu joogaliikkeistä, jotka parantavat koordinaatiota ja keskittymiskykyä, vahvistavat lihaskuntoa, lisäävät liikkuvuutta, rentouttavat ja ohjaavat oman kehon hallintaan ja itsetuntemukseen. Harjoitus tehdään lempeässä infrapunalämmössä, joka vaikuttaa myönteisesti hormonitasapainoon ja iho-ongelmiin, edistää verenkiertoa ja kuonan poistumista ja tasapainottaa kehon puolustusjärjestelmää. Rentoutus, hengitys- ja meditaatioharjoituksien avulla opitaan myös syvärentoutumaan, päästämään irti  jännityksistä ja kireyksistä.

Joogaa senioreille

Ikääntyville suunnattu harjoitus, jossa tehdään kevyitä ja lempeitä liikkeitä apuvälineiden avulla. Harjoitus vahvistaa lihaskuntoa, edistää liikkuvuutta, kehittää tasapainoa ja auttaa ylläpitämään hyvää ryhtiä. Harjoituksen myötä koko keho saa elinvoimaa, keho ja mieli rauhoittuvat ja unen laatu paranee.