Yin jooga

Mitä on Yinjooga

Mitä on Yin jooga ?

Mitä on Yin jooga? Yin joogassa mennään asentoihin eli asanoihin ilman kovaa lihastyötä tai ponnistelua. Asennossa annetaan painovoiman viedä venytystä siihen pisteeseen, jossa keho ei itsestään anna enempää periksi. Kun asanassa viivytään useita minuutteja, kehon kireys hellittää ja asento syvenee. Syvä ja rauhallinen hengitys on oleellista yinissä. Meditatiivinen harjoitus tyynnyttää hermostoa.

Palauttava yin jooga rentouttaa kireitä lihaksia ja kuormittunutta mieltä. Hitaat liikesarjat toteutetaan lempeästi kehoa kuunnellen.

Yinjooga on lihasten aktiivi­työskentelyn vastapainoksi voimavarat palauttava harjoitus. Asennot tehdään passiivisesti tukien avulla tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen, ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Syvävenyttää, stimuloi sidekudoksia, tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.

Rentouttava liikesarja toimii vastapainona dynaamiselle harjoittelulle ja sopii kaikille kuntoilutaustasta riippumatta. Liikkeet avaavat erityisesti lantion sekä rintakehän alueita ja saavat hengityksen virtaamaan entistä vapaammin. Kehoa ei saa pakottaa liikkeisiin, vaan jokaisen asennon tulee tuntua mukavalta. Monissa liikkeissä käytetäänkin hyödyksi apuvälineitä, joita vasten keho voi levätä ja tukeutua. Katso yin jooga videot online palvelussa

Kenelle Yin jooga sopii ?

Yin jooga on lempeä ja rauhallinen harjoitusmuoto, joka sopii monille eri ihmisille riippumatta heidän iästään, kunnostaan tai aiemmasta joogakokemuksestaan. Se on erityisen hyödyllinen niille, jotka kaipaavat tasapainoa kiireisen ja stressaavan elämäntyylin vastapainoksi. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, kenelle Yin jooga voi olla erityisen sopiva:

  1. Kiireisille ihmisille: Yin jooga tarjoaa mahdollisuuden hidastaa ja pysähtyä hetkeksi. Se on loistava tapa rentoutua ja rauhoittaa mieltä kiireisen päivän jälkeen.
  2. Istumatyötä tekeville: Pitkät istumistunnit voivat aiheuttaa jäykkyyttä ja kireyttä kehoon, erityisesti alaselkään, lonkkiin ja hartioihin. Yin jooga auttaa avaamaan näitä alueita ja parantamaan kehon liikkuvuutta.
  3. Urheilijoille: Yin jooga voi täydentää aktiivista elämäntapaa tarjoamalla syvää venyttelyä ja palautumista liikuntasuoritusten jälkeen. Se voi auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä ja parantamaan suorituskykyä.
  4. Stressaantuneille ja ahdistuneille: Yin jooga tarjoaa tilan pysähtyä ja rentoutua. Se auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta sekä parantamaan unenlaatua.
  5. Ikääntyville: Yin jooga voi olla erityisen hyödyllistä ikääntyville, koska se auttaa ylläpitämään nivelten liikkuvuutta ja ehkäisemään lihasten jäykkyyttä. Se myös edistää kehon ja mielen hyvinvointia ikääntyessä.

Yin jooga on harjoitusmuoto, joka tarjoaa monia hyötyjä ja sopii monenlaisille ihmisille. Riippumatta siitä, mikä elämäntilanne on, Yin jooga voi olla arvokas lisä päivittäiseen hyvinvointirutiiniin.

Yin jooga ja stressinpoisto

Yin jooga tarjoaa tehokkaan keinon lievittää stressiä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Harjoituksen aikana keskitytään syvään hengittämiseen ja kehon rentouttamiseen, mikä auttaa rauhoittamaan hermostoa ja alentamaan stressitasoja. Pitkät venytykset auttavat myös avaamaan kehon jännittyneitä alueita, kuten lonkat, hartiat ja selkä, vapauttaen kertyneitä jännityksiä ja stressiä. Säännöllinen Yin joogan harjoittaminen voi auttaa luomaan tasapainoa kehoon ja mielen välille, mikä puolestaan edistää kokonaisvaltaista stressinhallintaa ja hyvinvointia.
Katso yin jooga stressinpoisto Studio Yin Online palvelussa

Yin jooga ja meridiaanit

Yin jooga auttaa avaamaan ja tasapainottamaan meridiaaneja, koska se käyttää pitkiä, staattisia asentoja, jotka venyttävät kehon sidekudoksia ja lihaksia. Sidekudokset ja lihakset ympäröivät meridiaaneja ja voivat vaikuttaa niiden toimintaan. Kun nämä kudokset venytetään, ne vapauttavat painetta ja avautuvat, mikä auttaa meridiaaneja virtaamaan paremmin.

Erityisesti yin joogan asennot vaikuttavat viiteen päämeridiaaniin: perna, maksa, keuhkot, munuaiset ja sydän. Nämä meridiaanit vaikuttavat erityisesti stressiin, unen laatuun, ruoansulatukseen, hormonitoimintaan ja tunne-elämään.

Mitä ovat meridiaanit ?

Meridiaanit ovat energiakanavia, jotka kulkevat läpi kehomme ja vaikuttavat terveyteemme. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan meridiaanit vaikuttavat fyysiseen, henkiseen ja emotionaaliseen terveyteemme. Meridiaaneja on 12 pääkanavaa ja 8 sivukanavaa, jotka kulkevat läpi kehon ja yhdistävät eri elimiä ja kehon osia.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan Yin elimet ovat puhdasta energiaa (qi), veren perusolemus ja meidän sisin olemuksemme. Nämä elimet muuntavat, säätelevät ja varastoivat perusenergioita.

Yin elimiä ovat munuiset, maksa, perna, sydän ja keuhkot. Yang elimet ovat epäpuhdasta ainetta, esim sulamatonta ruokaa, virtsaa ja muuta kuonaa. Nämä elimet ottavat vastaan ja sulattavat ruokaa, imeyttävät ja kuljettavat sitä pois kehosta. Yang elimiä ovat virtsarakko, sappirakko, vatsalaukku ja ohut/paksusuoli. 12 meridiaania ovat yleisimpiä joihin Yin joogalla pyritään vaikuttamaan. Katso yin jooga meridiaanit harjoitusvideot

Lue Kotilääkäri-lehden artikkeli Yinjoogasta. Lehden artikkelissa joogaopettaja Annukka Salonen sekä Yinjoogaan ihastunut Annele Lagerroos kertovat tästä upeasta joogatuntityypistä, jolla kehon jännitystilat laukeavat ja stressi katoaa. Lue Kotilääkäri-lehden artikkeli tästä

Hyvät yöunet yin joogan avulla

Tunnetko stressiä, onko kehosi jumissa? Kokeile lempeää yin joogaharjoitusta, jonka avulla voit rauhoittua ja antaa kehon levähtää. Yin jooga sopii erityisen hyvin ilta-aikaan, sillä yin jooga helpottaa nukahtamista ja parantaa unen laatua.

Anna-lehden artikkelissa Studio Yinin joogaopettaja Annukka Salonen näyttää videoilla rahoittavat Yinjooga asanat

Lue Anna-lehden artikkeli tästä linkistä

Studio Yin Online

Tutustu Yinjooga harjoituksiin Studio Yin Onlinessa

Studio Yin jooga -ja pilates studio

Studio Yin on jooga ja Pilates studio joka sijaitsee Kauniaisissa keskellä Espoota, Kauppakeskus Granissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vieressä on paljon ilmaisia parkkipaikkoja.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman¬†jooga- ja pilatestunteja¬†sek√§¬†Reformer laitepilates -tunteja. Studiolla on¬†kaksi salia. Hyvin ilmastoidussa suuressa ja l√§mpim√§ss√§ joogasalissa on moderni infrapuna-l√§mmityslaitteisto my√∂s hot jooga tunteja varten. Laitepilates -salissa on 6 kpl moderneja Reformer Pilates laitteita tower p√§√§dyill√§ sek√§ Pilates ‚Äď chairit. Tiloissa on pukuhuoneet naisille ja miehille, suihkutilat sek√§ monipuolinen Yin shop.

Tutustumistarjous¬†3 x -kortti uusille asiakkaille¬†35 euroa¬†(sis√§lt√§√§ mattovuokran)¬†‚Äď kortti on voimassa 30 p√§iv√§√§ mattotunneille (ei Pilates Reformer tunnit tai kurssit).

VARAA AIKA