Mitä on Yinjooga

Mitä on Yinjooga ?

Mitä on Yinjooga? Yin joogassa mennään asentoihin eli asanoihin ilman kovaa lihastyötä tai ponnistelua. Asennossa annetaan painovoiman viedä venytystä siihen pisteeseen, jossa keho ei itsestään anna enempää periksi. Kun asanassa viivytään useita minuutteja, kehon kireys hellittää ja asento syvenee. Syvä ja rauhallinen hengitys on oleellista yinissä. Meditatiivinen harjoitus tyynnyttää hermostoa.

Palauttava yin jooga rentouttaa kireitä lihaksia ja kuormittunutta mieltä. Hitaat liikesarjat toteutetaan lempeästi kehoa kuunnellen.

Yinjooga on lihasten aktiivi­työskentelyn vastapainoksi voimavarat palauttava harjoitus. Asennot tehdään passiivisesti tukien avulla tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen, ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Syvävenyttää, stimuloi sidekudoksia, tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.

Rentouttava liikesarja toimii vastapainona dynaamiselle harjoittelulle ja sopii kaikille kuntoilutaustasta riippumatta. Liikkeet avaavat erityisesti lantion sekä rintakehän alueita ja saavat hengityksen virtaamaan entistä vapaammin. Kehoa ei saa pakottaa liikkeisiin, vaan jokaisen asennon tulee tuntua mukavalta. Monissa liikkeissä käytetäänkin hyödyksi apuvälineitä, joita vasten keho voi levätä ja tukeutua.

Lue Kotilääkäri-lehden artikkeli Yinjoogasta. Lehden artikkelissa joogaopettaja Annukka Salonen sekä Yinjoogaan ihastunut Annele Lagerroos kertovat tästä upeasta joogatuntityypistä, jolla kehon jännitystilat laukeavat ja stressi katoaa.

Lue Kotilääkäri-lehden artikkeli tästä

Hyvät yöunet yin joogan avulla

Tunnetko stressiä, onko kehosi jumissa? Kokeile lempeää yin joogaharjoitusta, jonka avulla voit rauhoittua ja antaa kehon levähtää. Yin jooga sopii erityisen hyvin ilta-aikaan, sillä yin jooga helpottaa nukahtamista ja parantaa unen laatua.

Anna-lehden artikkelissa Studio Yinin joogaopettaja Annukka Salonen näyttää videoilla rahoittavat Yinjooga asanat

Lue Anna-lehden artikkeli tästä linkistä

Yin joogaa Studio Yin Online

Tutustu Yinjooga harjoituksiin Studio Yin Onlinessa

 

Studio Yin jooga -ja pilates studio

Studio Yin on jooga ja Pilates studio joka sijaitsee Kauniaisissa keskellä Espoota, Kauppakeskus Granissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vieressä on paljon ilmaisia parkkipaikkoja.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman jooga- ja pilatestunteja sekä Reformer laitepilates -tunteja. Studiolla on kaksi salia. Hyvin ilmastoidussa suuressa ja lämpimässä joogasalissa on moderni infrapuna-lämmityslaitteisto myös hot jooga tunteja varten. Laitepilates -salissa on 6 kpl moderneja Reformer Pilates laitteita tower päädyillä sekä Pilates – chairit. Tiloissa on pukuhuoneet naisille ja miehille, suihkutilat sekä monipuolinen Yin shop.

Tutustumistarjous 3 x -kortti uusille asiakkaille 35 euroa (sisältää mattovuokran) – kortti on voimassa 30 päivää mattotunneille (ei Pilates Reformer tunnit tai kurssit).

VARAA AIKA