Jooga asanat

Mitä on jooga asana eli asento?

Mitä ovat jooga asanat?

Jooga-asanat ovat olennainen osa joogaharjoitusta. Ne eivät ole vain fyysisiä liikkeitä, vaan ne tarjoavat portin kehon, mielen ja hengen yhteyteen. Kunkin asanan syvällinen ymmärtäminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja avoimuutta.

Mitä Asana Tarkoittaa?

Sana ”asana” sanskriitikielell√§ tarkoittaa ”istumista” tai ”asentoa”. Jooga-asanat ovat siis erilaisia kehon asentoja, joita k√§ytet√§√§n joogaharjoituksessa kehon, mielen ja hengen tasapainon saavuttamiseksi.

Miten ja miksi Asanat Kehitettiin?

Jooga-asanat ovat kehittyneet vuosisatojen kuluessa. Alun perin ne kehitettiin intialaisissa ashrameissa, joissa jooga oli osa hengellistä harjoitusta ja itsetutkiskelua. Alkuperäisenä tarkoituksena oli valmistaa keho ja mieli meditaatioon ja hengelliseen harjoitukseen.

Asanat suunniteltiin edistämään kehon terveyttä ja joustavuutta sekä tasapainottamaan kehoa ja mieltä. Niiden avulla harjoittaja voi myös kehittää keskittymiskykyä ja sisäistä rauhaa. Monet asanat ovat saaneet inspiraationsa eläimistä, luonnollisista elementeistä ja jumalista, ja niitä käytetään symbolisesti yhdistämään harjoittajan suurempaan kokonaisuuteen.

Jooga asanan tarkoitus

Aloittelijoille jooga-asanat voivat näyttää monimutkaisilta ja vaikeilta, mutta kokemuksen myötä huomaat, että jokaisella asanalla on oma tarinansa kerrottavanaan. Tässä muutamia huomioita jooga-asanoista, joiden parissa olen työskennellyt vuosien varrella:

  1. Tasapaino ja Maadoitus: Monet asanat keskittyvät tasapainoon ja maadoitukseen. Tasapaino ei ole vain fyysistä, vaan se heijastaa myös mielen ja tunteiden tasapainoa. Tasapainoasennoissa oppii pysymään rauhallisena ja keskittyneenä, vaikka ympärillä olisikin haasteita.
  2. Syvät Venytykset: Venytykset ovat olennainen osa joogaharjoitusta. Ne auttavat avaamaan kehoa ja vapauttamaan jännitystä. Syvät venytykset voivat myös avata tunteiden lukkoja ja auttaa meitä päästämään irti menneestä.
  3. Hengityksen Voima: Hengitys on joogan ytimessä. Jokainen asana on yhdistetty hengitykseen, ja oikea hengitys auttaa meitä syventämään asentoja ja löytämään sisäisen rauhan.
  4. Kehon Tuntemus: Jooga-asanat opettavat meitä kuuntelemaan kehoa. Tunnustelemalla kehon signaaleja voimme oppia tunnistamaan omat rajamme ja kunnioittamaan niitä.
  5. Mielentila: Jooga-asanat voivat vaikuttaa voimakkaasti mielentilaamme. Rentouttavat asanat voivat rauhoittaa mieltä ja vahvistaa keskittymistä, kun taas dynaamiset asanat voivat lisätä energiaa ja elinvoimaa.

Yhteenvetona voisi sanoa, että jooga-asanat ovat enemmän kuin vain fyysinen harjoitus. Ne ovat portti itsetuntemukseen, tasapainoon ja sisäiseen rauhaan. Jokainen asana tarjoaa meille mahdollisuuden oppia itsestämme ja maailmasta ympärillämme.

Namaste


Studio Yin Online

Tutustu joogaharjoituksiin Studio Yin Onlinessa

Studio Yin jooga -ja pilates studio

Studio Yin on jooga ja Pilates studio joka sijaitsee Kauniaisissa keskellä Espoota, Kauppakeskus Granissa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vieressä on paljon ilmaisia parkkipaikkoja.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman¬†jooga- ja pilatestunteja¬†sek√§¬†Reformer laitepilates -tunteja. Studiolla on¬†kaksi salia. Hyvin ilmastoidussa suuressa ja l√§mpim√§ss√§ joogasalissa on moderni infrapuna-l√§mmityslaitteisto my√∂s hot jooga tunteja varten. Laitepilates -salissa on 6 kpl moderneja Reformer Pilates laitteita tower p√§√§dyill√§ sek√§ Pilates ‚Äď chairit. Tiloissa on pukuhuoneet naisille ja miehille, suihkutilat sek√§