Sonja Järvisalo

Sonja on Somatic Studiolta vuonna 2018 valmistunut pilatesohjaaja. Hän on myös koulutettu hieroja (Suomen urheilu­hieroja­opisto 2009) sekä fyysiseen teatteriin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (Novia AMK).

Liikkeen tutkiminen tuli tanssi­harrastuksen myötä jo varhaisessa vaiheessa osaksi Sonjan elämää. Tanssin tuomien haasteiden kautta Sonja pääsi – ja joutui – tutustumaan myös kehon­huollon välttämättömyyteen. Se imaisi mukaansa ja sai hakeutumaan ammatti­opintoihin. Kehonhuoltoyrittäjyyden rinnalla Sonjan elämässä suuressa roolissa on liikkeellinen, esittävä taide. Sonja ammentaakin tunneilleen inspiraatiota monista eri liike­tekniikoista — aina kuitenkin pilateksen periatteita vaalien ja kunnioittaen.

Pilateksessa Sonjaa viehättää sen konkreettisuus ja loputtomat soveltamis­mahdollisuudet. Sonja näkeekin pilateksen periatteet eräänlaisena perus­sanastona kaikenlaiseen liikkeeseen ja liikkumiseen; niiden hallitseminen auttaa ymmärtämään ja oppimaan mitä tahansa monimutkaisempaa liike­kieltä.

Sonjan tunneilla tarkkuus ja turvallisuus ovat avain­asemassa, haastetta ja kokeilunhalua unohtamatta! Tavoitteena on oppia ymmärtämään omaa kehoa ja sen potentiaalia!