Sami Tornikoski

Jooga tuli osaksi Samin elämää vuonna 2010. Tällöin hän työskenteli Sansibarilla. Viimeiset lähes kaksi­kymmentä vuotta kuluivat kansain­välisissä ympäristö­alan tehtävissä Afrikassa ja Aasiassa, painien laajojen ympäristöön ja luontoon kohdistuvien haasteiden parissa, työskennellen mm. WWF:n ja YK:n palveluksessa. Syvä yhteys luontoon on ajanut myös etsimään syvempää yhteyttä ihmisen itsensä ja kaiken muun elollisen välillä.

Muutettuaan Bhutaniin vuonna 2013 Sami sai mahdollisuuden mennä syvemmälle sekä joogan harjoittamisessa että Vajrayana Buddhalaisuuden opiskelussa. Oma henkilö­kohtainen kokemus on keskeistä Samin joogan harjoittamisessa ja hän pyrkii myös opetuksessaan tarjoamaan työ­kaluja muille syvempien henkilö­kohtaisten kokemusten löytämiseen.

Sami aloitti joogan astangalla. Aikaa myöten kuitenkin liiallinen egon läsnä­olo harjoituksessa ja vanhat urheilu­vammat toivat mukanaan vakavia ongelmia selkä­rangassa, jotka vaativat merkittäviä muutoksia joogaan sekä fyysisessä että henkisessä mielessä. Tämä oli jälkeenpäin katsottuna ehkä parasta mitä saattoi tapahtua. Joogan uudelleen löytämisen jälkeen Sami on harjoittanut useita eri asanan muotoja kuten Jivamuktia, Vinyasaa, Hathaa, Rocket-joogaa ja yinjoogaa, yhdistäen niitä muihin selkä­rankaa hoitaviin harjoitteisiin.

Keväällä 2018 Sami suoritti 200-tuntisen opettaja­koulutuksen Paul Dallaghanin oppilaana Centered Yoga -keskuksessa Thaimaassa. Tämä antoi työkaluja ja kokemusta opettaa joogaa sekä kehittää omaa joka­päiväistä joogan harjoittamista. Joogan opetuksessa Sami tuo esiin dynaamista ja vahvaa Vinyasaa, johon yhdistyy keskittyminen hengityksen integroimiseen osaksi liikettä ja paikallaan oloa. Erityisesti vahvan keskustan kehittäminen ja sen löytäminen nousevat esiin osana tapaa tehdä sekä opettaa joogaa. Stira sukham asanam!