Paula Band

Paulan yhteiselo joogan kanssa alkoi vuonna 2009, kun hän kiinnostui henkisestä kirjallisuudesta ja joogafilosofiasta. Asana tuli mukaan harjoitukseen Thaimaassa 2011, kun siellä asuessaan Paula tapasi 77-vuotiaan naisen, joka seisoi päällään niin vakuuttavan onnellisena, että hän uskaltautui naisen tunnille jo heti seuraavana päivänä.

Ensimmäisen 200h joogaopettajakoulutuksen Paula suoritti Sivananda Yoga Vedanta Centerissä Thaimaassa vuonna 2013 Swami Vishnudevanandan oppilaan johdolla. Valmistuttuaan hän opetti Sivanandajoogaa Etelä-Afrikassa, jossa vietti aikaa myös kahden inspiroivan Vedanta-opettajan, Mansoorin ja James Swartzin kanssa. Tällöin Paula työskenteli freelancer-kuvittajana ja graafisena suunnittelijana, kunnes 2015 Suomeen palattuaan hän työllistyi lasten­tarhan­opettajana omaan harjoitukseensa syventyen. Vuonna 2016 Paula palasi Thaimaahan lisä­kouluttautumaan RYT500 opettajaksi ja tämän jälkeen hän on opettanut joogaa täysipäiväisesti. Paula lisäkouluttautuu jatkuvasti mahdollisuuksien mukaan, vuonna 2017 hän esimerkiksi osallistui Therapeutic Vinyasa Slow -koulutukseen, Somatic Centerin kursseille ja kesällä 2018 on tiedossa Jivamuktijoogan 300h koulutus.

Opettajana Paula painottaa turvallisia linjauksia asanoissa ja pyrkii tarjoamaan jokaiselle lempeän, mutta sopivasti haastavan harjoituksen huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Häntä inspiroi ennen kaikkea uteliaisuus jatkuvasti kyseenalaistaa oppimaansa ja tarkastella jooga­harjoitusta ennakkoluulottomasti eri näkökulmista sekä koulukunnista käsin. Joogafilosofia, jnana yoga, on hänelle edelleen tärkein harjoitus ja se näkyy myös hänen opetuksessaan.