Leena Karmakallio

Leena valmistui jooganopettajaksi vuonna 2006 Suomen Joogaliiton koulutuksesta. Koulutuksen painopiste oli oman tietoisen kehon liikkeen löytämisessä ja kehittämisessä. Hengitys luo perustan tälle kehitykselle.

Vuonna 2007 Leena osallistui uusiseelantilaisen jooganopettajan Donna Farhin opettajakoulutukseen, joka loi anatomista pohjaa tarkoille kehon linjauksille, mutta samalla antoi keholle vapauden liikkeeseen. Simon Borg-Olivierin ja Susi Hatelyn kurssit, jotka keskittyivät toiminnalliseen anatomiaan sekä Julie Gudmestadin ja Leslie Kaminoffin anatomiakurssit ovat syventäneet kehon ymmärtämistä. Yinjoogaan Leena on tutustunut Simon Lown ja Eija Tervosen kurssien kautta.

Monien somaattispainotteisten kurssien myötä Leenan jooga on kehittynyt terapeuttisen joogan suuntaan – pois suunnasta jossa pyritään mallintamaan kuvien ehdottamia asentoja. Hengityksen ja muiden sisäisten viestien avulla etsiydytään miellyttävään paikkaan jossa on tasapaino, tarkkuus, vapaus, helppous, pehmeys, vahvuus ja sisäisen voiman virtaus.

Joogatuntien lisäksi Leena opettaa mielellään erityisalueisiin keskittyviä työpajoja. Käsiteltyjä aiheita ovat olleet mm. psoas-lihas (lannelihas), osteoporoosi ja joitakin Donna Farhin opetuksen periaatteita. Ryhti kulkee mukana punaisena lankana.

Leenan opetus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään tutkimusmatkaa kehon sisään. Tie asanoihin on pehmeä ja kuunteleva.