Laura Heikkinen

Laura on Yinjoogaan, taolaisiin harjoituksiin, kiinalaiseen lääke­tieteeseen ja buddhalaisuuteen erikoistunut jooga­opettaja. Hän on kouluttautunut Yiniin ja mindfulnessiin Sarah Powersin Insight Yoga Instituten, Jo Pheen Yinspirationin, Yogakulan Holistic Yoga Therapyn ja Embodied yogan opettaja­koulutuksissa (RYT 280 yin) sekä hathaan Keralassa Intiassa (RYT 200 hatha).

Joogan eri suuntauksia Laura on harjoittanut vuodesta 1995 ympäri maailman ja jatkaa joogan tutkimus­matkaa uteliaana ja avoimena. Hän on opettanut joogaa Suomessa, Kiinassa ja Espanjassa.

Yinjoogan oppeihin Laura on syventynyt myös sen perustajien Paul ja Susie Grilleyn, Victor Chngin, Simon Lown sekä Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierien kanssa. Jokainen opettaja on antanut uusia ajatuksia ja vienyt kohti omaa suuntausta, Pure Yiniä, joka yhdistää anatomian kunnioittamisen, Qi-elämän­energian nostattamisen ja mindfulnessin, hengityksen ja visualisoinnit kokonais­valtaiseksi harjoitukseksi.

Laura on opiskellut taolaisuuden perusteita ja energia- ja rentoutus­tekniikoita, Medical Qigongia, Shanghain Qigong tutkimus­instituutissa, joka on Kiinalaisen lääke­tieteen yliopiston alainen. Häntä inspiroi näiden oppien kokonais­valtainen ihmiskäsitys, terveyden yllä­pitäminen, pyrkimys pitkä­ikäisyyteen sekä luonnon rytmin mukaan eläminen.