Jaana Puupponen

Jaana Puupponen on tunnettu Kansallisbaletin tanssija, joka on tanssinut lukuisia päärooleja klassisessa baletissa (mm. Joutsenlampi, Giselle, Don Quijote) niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Jaanan tunnit Studio Yinissä perustuvat baletin tekniikkaan ja sisältävät harjoittelua tangolla ja keskilattialla klassisen musiikin säestämänä. Harjoitukset voimistavat ja vahvistavat kehon kannatusta ja parantavat ryhtiä ja käsien kaunista linjausta. Jokainen voi tehdä sarjoja ja liikkeitä oman taitotasoonsa sopeutettuna.

Jaana jäi eläkkeelle oopperasta 44-vuotiaana ja on sittemmin opettanut klassista balettia. Hänen ensimmäiset oppilaansa olivat Olarin voimistelijoita, ja opetustyö inspiroi häntä niin paljon, että ajatukset balettiuran jälkeisestä kuvanveistäjän ammatista jäivät. Jaanan oppilaina on sittemmin ollut voimistelijoiden lisäksi ratsastuksen ja miesten jääkiekonkin huippuja. Jaana suhtautuu työhönsä erittäin suurella intohimolla. Hän etsii väsymättä mielikuvia ja keinoja, joilla saa kaikentasoiset oppilaat ymmärtämään ja oivaltamaan, kuinka erinomaista kehonhuoltoa ja -hallinnan harjoittelua baletti on kaikkiin lajeihin.

Iloinen ja nauravainen Jaana altistaa itsensä mielellään ja haluaa esimerkillään osoittaa, että virheet ovat sallittuja ja niitä saa tehdä. Hän uskoo, että positiivisessa, kokeilunhaluisessa ja rennossa ilmapiirissä kuka tahansa inspiroituu ja oppii parhaiten.

Jaanan aika kuluu opetustöiden ohella nykyisen intohimon golfin parissa, ja siinäkin hän hyödyntää baletin kautta opittuja metodeja tullakseen paremmaksi. Jaana toivookin, että kaikki oppilaat ja kollegat säilyttäisivät uteliaisuuden ja ylipäätään kokeilisivat rohkeasti eri lajeja ja asioita elämässä.