Eija Tervonen

Eija aloitti joogan työ­paikkansa astanga­joogaryhmässä vuonna 1997 ja on opettanut joogaa vuodesta 2000. Eija opetti aluksi astangajoogaa, mutta on sittemmin kulkenut joogan moni­haaraista polkua eri opettajien johdolla, paneutunut somaattista keho­työskentelyä edustaviin Feldenkrais- ja Thomas Hanna Somatics -menetelmiin ja löytänyt paikkansa hengityksen, liikkeen ja paino­voiman kiinteää yhteyttä, liikkeen anatomista linjautumista, ihmisen oman sisäisen voiman virtausta sekä olemuksemme yin- ja yang-puolia korostavien opettajien ja opetusten parista. Samat painotukset näkyvät myös Eijan omassa opetuksessa. Eijan ohjaustyyli on huolellinen ja yksilöllinen, asiakkaiden kokonais­valtaista kehotuntemusta kehittävä, ryhti­tietoisuutta avartava, lihas­kuntoa voimistava ja nivelten liike­laajuuksia huoltava.

Eijan ensimmäinen perusteellinen joogan­opettaja­koulutus oli astanga- ja iyengar­jooga­painotteinen koulutus Australiassa (2005–2006, Nicky Knoff Yoga). Eija on sittemmin opiskellut pitkään Julie Gudmestadin, Tias Littlen, Lisa Petersenin, Aadil Palkhivalan ja Simon Lown kanssa ja järjestänyt heidän opetusvierailujaan Suomeen. Hän on myös suorittanut iyengarjoogan 3,5-vuotisen opettaja­tutkinnon (Introductory Level II, 2008), Judith Lasaterin Relax & Restore® -rentoutus­joogan näyttökokeen, Advanced Yoga Studies with Donna Farhi ja englantilaisen The Yoga Academyn kaksivuotisen, Englannin jooga­liiton mukaisen koulutuksen vuonna 2011. Eija on myös kouluttautunut tsekkiläisen lääke­tieteen tohtori Richard Smišekin kehittämän, erityisesti selkä­vaivojen ennalta­ehkäisyyn ja hoitoon ja hyvän ryhdin yllä­pitoon tarkoitetun spiraali­stabilaatio­menetelmän opettajaksi.

Vuodet 2011–2016 Eija toimi englantilaisen The Yoga Academyn opettaja­koulutusten kurssi­vastaavana ja opettajana keskeisenä vastuu­alueenaan opetus­materiaalien tuottaminen ja opettaja­opiskelijoiden sekä retriitti­asiakkaiden yksilöllinen ohjaus. Koulutuksia ja retriittejä toteutettiin Englannissa, Thaimaassa, Turkissa ja Espanjassa. Vuosina 2014–2015 Eija oli keskeisessä roolissa espanjalaisen perhe­hotellin muodon­muutoksessa jooga- ja hyvinvointi­retriitti Centro Santillaniksi.

Eija on myös kielen­kääntäjä (FM) ja on suomentanut ja toimittanut jooga­kirjoja Otavalle ja WSOY:lle ja ollut mukana Suomen jooga­lehti Anandan toimitus­työssä kielen­tarkistajana 2008–2011.