Annamari Salonen

Jooga on ollut keskeinen osa Annamarin elämää yli 15 vuotta. Hän opettaa pääosin rauhallista mutta voimakasta Vinyasa- ja Hatha-joogaa.

Ensi­kosketuksen jooga­harjoitukseen Annamari sai Intian Dharamshalassa vuonna 2001. Sen jälkeen harjoitus on kehittynyt mm. Astangan, Hathan ja Jivamuktin kautta Annamarin asuessa Lontoossa, Bhutanissa ja Burmassa. Annamari valmistui 2018 Centered Yoga 200H -jooga­opettajaksi Paul Dallaghanin opetuksessa (Yoga Alliance). Hän jatkaa opintoja muun muassa jooga­filosofian ja Yin­joogan parissa.

Annamari ei ole luonnollisesti urheilullinen tai notkea, joten joogan fyysinen polku ei ole avautunut hänelle mutkitta. Opetus keskittyykin kehon kuunteluun ja hyväksymiseen, miltä pohjalta voi harkiten voimistaa kehoa ja uskallusta myös haastaa itseään. Etusijalla on luoda yhteys hengitykseen ja omaan keski­pisteeseen, mistä juontaen mielen ja kehon avautuminen voi harkiten tapahtua.

Annamari on asunut yli puolet elämästään Englannissa, jossa hän myös opiskeli valtio­tieteitä, talous­tieteitä ja filosofiaa Oxfordin yliopistossa, ja ihmis­oikeuksia London School of Economics ja Political Science:ssa. Hän on toiminut YK:lla ja eri kansalais­järjestöillä ihmis­oikeuksien ja demokratian puolesta 13 vuotta. Kaikki muutos lähtee itsestä, siksi jooga.