Yin masterclass

Yinjoogalla vahvuutta keuhkoihin
su 25.11. klo 11.00–13.00 Töölön studio

Hinta 35 €

Syksyn Pure Yin -masterclassissa vahvistetaan keuhkoja ja avataan rinta­kehää sekä tasa­painotetaan energia­tasoa ja mieltä vuoden­aikaan liittyvien harjoitusten avulla. Syksy on aika rauhoittaa tahtia ja valmistautua talveen. Syksyyn liitetään kiinalaisen lääke­tieteen mukaan metalli-elementti ja keuhkot, jotka edustavat luopumista ja muutosta.

Keuhkot ovat vastuussa hengityksestä ja herkät kylmyydelle, kuivuudelle ja sairauksille. Workshopissa valotamme syitä ja oireita keuhkojen heikkouteen ja annamme neuvoja, miten harmonisoida keuhkoja elämäntavoilla. Erityisesti istuva elämän­tyylimme rasittaa keuhkoja ja heikentää immuuni­järjestelmää.

Keuhkoja vahvistetaan rauhallisilla hengitys­harjoituksilla ja sopivilla asanoilla, jotka poistavat tukoksia ja stimuloivat keuhko­meridiaaneja. Syys­asanoiden myötä avataan ylä­selkää, rinta­kehää ja käsi­varsia, että saadaan keuhkoille tilaa hengittää vapaasti. Näin qi-elämänergia voi virrata läpi koko kehon, kun tietoinen sisään­hengitys tuo puhdasta energiaa ja ulos­hengitys poistaa kaiken turhan.

Yinjooga sopii kaikille. Erityisesti istuma­työläiset ja yläselän jäykkyyksistä kärsivät saavat harjoituksista paljon hyötyä. Kun ajan ja hengityksen myötä vartalo rentoutuu ja avautuu, nivelten ja sidekudosten liikkuvuus paranee ja neste- ja veren­kierto vilkastuu. Vaikutus on välitön.

Päivien pimetessä voi mieleen nousta myös surua ja melankoliaa, jotka tuntuvat raskautena hengityksessä ja keuhkoissa. Raskauden vasta­voimana ovat rohkeus ja usko tulevaan. Rauhoittumisen myötä mielikuva­harjoituksilla tutkitaan sisintä, päästetään lempeästi irti turhasta ja tuodaan pehmeyttä yhä pimenevään vuoden­aikaan. Mielikuva­harjoituksista on hyötyä myös arjessa.

Yinjoogan avulla voi pysähtyä ja löytää iloa, rauhaa ja onnellisuutta.

Mikä on Pure Yin?

Pure Yin perustuu Insight-yiniin, kiinalaiseen lääke­tieteeseen, taolaisiin energia- ja rentoutus­tekniikoihin sekä buddhalaisuteen. Se vie syvälle kehoon ja mieleen. Yin-harjoitus tehdään pääosin istuen ja maaten, joten pitkäkestoiset asanat kohdistuvat selkä­rankaan, lantion alueelle ja niveliin avaten side­kudoksia.

Harjoituksen jälkeen olo on avoin, tyyni ja energinen. Lämpimästi tervetuloa!

Laura Heikkinen

Laura on Yinjoogaan, taolaisiin harjoituksiin, kiinalaiseen lääke­tieteeseen ja buddhalaisuuteen erikoistunut jooga­opettaja. Näitä oppeja Laura yhdistelee opetuksessaan ja tuo Yiniin kokonaisvaltaisen, terveyttä ja kehon­tuntemusta edistävän lähestymis­tavan.

Yinjoogaan ja Mindfulnessiin hän on kouluttautunut Sarah Powersin Insight Yoga Institutessa, Jo Pheen Yinspirationissa ja muissa opettaja­koulutuksissa (RYT 280 yin) sekä hathaan Keralassa Intiassa (RYT 200 hatha) sekä lukuisissa Yin-workshopeissa, muun muassa yinin perustajien Paul ja Susie Grilleyn kanssa.

Hän on opiskellut taolaisuuden perusteita ja energia- ja rentoutustekniikoita, Medical Qigongia, Shanghain Qigong tutkimusinstituutissa. Lauraa inspiroi näiden oppien kokonaisvaltainen ihmis­käsitys, terveyden yllä­pitäminen, pyrkimys pitkä­ikäisyyteen sekä luonnon rytmin mukaan eläminen.

Joogan eri suuntauksia Laura on harjoittanut vuodesta 1995 ympäri maailman ja jatkaa joogan tutki­musmatkaa uteliaana ja avoimena. Hän on opettanut joogaa Suomessa, Kiinassa ja Espanjassa.


Paikka Studio Yin Helsinki Töölössä / Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Lisätiedot info@studioyin.com

Hinta 35,- / workshop
Valitse ajanvarauskalenterista oikea viikko ja varaa paikkasi kurssille