Lempeä jooga­loma Kreetalla

Lempeää joogaa ja kiehtovaa antiikin kulttuurihistoriaa Kreetalla
7.-14.6.2020

Antiikin Kreikkaa kutsutaan Eurooppalaisen sivistyksen kehdoksi, sieltä ovat saaneet alkunsa monet tieteen, taiteen, arkki­tehtuurin, kirjallisuuden ja teatterin peruslinjat, jotka näkyvät monella tavalla vieläkin Euroopan kulttuurissa. Klassiset antiikin veistokset edustavat meille edelleen kauneus­ihanteita ja kreetalainen taide vetoaa elämänilollaan. Viikon aikana tutustumme innostavalla tavalla keskeisiin antiikin taruihin ja kreetalaisen taiteen tunnetuimpiin kohteisiin.

Kreetan kurssissa keskitymme antiikin kukoistuksen syntyyn ja perintöön, hauskimpiin taruihin ja tärkeimpiin perintöihin mitkä meille asti kantaa, eli taiteen ja arkkitehtuurin ”perus-asanoihin”.

Olet juuri niin nuori tai vanha kuin mitä selkä­­rankasi on liikkuva! Lähde kesän alussa jooga­lomalle Studio Yinin kanssa Kreetalle. Sinulla on mahdollisuus irtautua arjesta ja hoitaa kehoasi täysi­­painoisesti viikon lempeän harjoittelun avulla mukavassa lämmössä. Tämä joogaloma sopii myös senioreille ja aloittelijoille.

Ohjelma

Henkilö­kohtaista ohjausta sekä selän moni­puolista kuntoutusta lempeän Hatha-joogan ja somaattisen venyttelyn avulla. Päivän aikana tarjoamme 2 erilaista harjoitusta: lempeä ja herättelevä aamu­­harjoitus ja illalla rentouttava, palauttava harjoitus. (retkipäivänä vain yksi jooga) Viikon aikana on mahdollisuus keskusteluihin terveellisestä ravinnosta sekä kehon kokonais­­valtaisesta hyvin­voinnista.

Lisäksi koko päivän retki Knossokselle, vierailu Kissamoksen arkeologiseen museoon, 1–2 taidehistorian luentoa Mavros Molos Hotellilla. Luennoitsijana ja oppaana Arja-Liisa Kaasinen.

Lempeä Hatha sopii kaikille, kokeiletpa sitten joogaa ensi kertaa tai haluat virkistää perus­tietojasi tai haluat muuten vain ottaa ”rennommin”. Harjoittelemme joogan perus­liikkeitä keskittyen niiden turvalliseen linjaukseen ja otamme huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset.

Jooga energisoi ja virkistää sekä parantaa koko kehon liikkuvuutta. Harjoittelun avulla voimistetaan kehoa, parannetaan ryhtiä, vahvistetaan kehon syviä tuki­­lihaksia sekä lisätään lihaksien ja nivelten liikkuvuutta ja elastisuutta. Restoratiivisten jooga-asanoiden avulla poistetaan jännityksiä ja tasa­painotetaan kehoa ja mieltä. Saat lisää notkeutta, vahvistat lihaksia, jänteitä ja niveliä – keho ja mieli rentoutuvat ja rauhoittuvat. Harjoitus tasapainottaa myös hormoni­toimintaa, ja rauhoittaa hermostoa.

Vanhan jooga­viisauden mukaan terveys ja hyvinvoinnin juuri on selkärangassa, siksi tunneilla keskitytään selkärangan liikkuvuuteen. Restoratiivinen jooga sopii stressaantuneelle, väsymyksestä kärsivälle, sairaalle tai loukkaantuneelle sekä henkilölle, joka tarvitsee tasapainoa kehoonsa – tai sinulle, joka haluat lempeää ja rentouttavaa joogaa.

Tämä lomamatka sopii erinomaisesti naisille, miehille ja pariskunnille – kaikille, jotka haluavat parantaa elämän­laatuaan, pysyä terveinä ja huolehtia itsestään paremmin. Harjoittelun avulla kuntoutat selän lihaksia ja opit löytämään hyvän ryhdin sekä vahvistamaan sitä sinulle sopivilla harjoitteilla. Opit myös käyttämään kehoasi ja lihaksiasi turvallisesti niveliä kuormittamatta. Opit liikkumaan niin, että rasitus­vammoja ei synny ja kehosi kestää terveenä ja tasa­­painoisena arjen haasteet. Muistathan olet juuri niin nuori tai vanha kuin mitä selkärankasi on liikkuva!


Lempeän joogaloman hinta

Kevään 2019 Kreetan joogaloman hinta on 745,-/henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa. Hinta on 945,- yhden hengen huoneessa.

Lempeän joogaloman hintaan sisältyy majoitus rantahotellissa / päivittäiset harjoitukset / joogamaton käyttö / kaikki aamiaiset / kaksi illallista hotellillamme.

Saapumispäivänä vain iltaharjoitus ja lähtöaamuna ei harjoitusta.

Antiikin Kreikan taidehistorian maksu maksetaan erikseen 80–95€

Hintaan ei sisälly lentokenttä­kuljetuksia.


Lennot Helsinki–Hania (Kreikka) voit varata itse

Suosituslennot
Meno 7.6.2020 FINNAIR – AY1855 klo 6.00 tai NORWEGIAN – D8702 klo 6.05
Paluu 14.6.2020 FINNAIR – AY1856 klo 10.55 tai NORWEGIAN – D8703 klo 10.45

Yhteiskuljetus Hanian kentältä Kissamokseen saapumispäivänä lähtö n. klo 10.45 ja lähtöpäivänä saapuminen Hanian kentälle n. klo 9.15

Studio Yinin Joogalomat pidetään pienessä tunnelmallisessa Mavros Molos -perhehotellissa Kissamoksen rantakaupungissa. Joogaamme aamuin/illoin huikaisevan maiseman ympäröimänä katetulla jooga­tasanteella meren yllä. Maisema ja aaltojen kohina tekevät jooga­elämyksestä ikimuistoisen!

Lempeä joogaloma on täydellinen paketti harjoittelua, hyvää kreetalaista ruokaa, kävelyjä rauhallisella rannalla, uintia meressä ja yhteisiä illallisia.

Herättelevän aamujoogan jälkeen nautimme herkullisen ja runsaan aamiaisbrunssin. Päivällä voi olla tunti tai luentoja ja illalla palauttava ja rentouttava Yinjooga. Hintaan kuuluu myös yhteinen illallinen ensimmäisenä ja viimeisenä iltana. Muina iltoina kokoonnumme usein syömään samaisen hotellin terassille tai voi lähteä iltakävelylle kylälle ja nauttia illallista siellä.

Halutessaan lisäohjelmaa, voi lähteä päiväristeilylle kirkkaan turkoosille Balos-laguunalle. Kissamoksesta pääkaupunki Haniaan kestää autolla / bussilla noin 30–45 minuuttia. Teemme myös vaelluksia vuoristoon, jossa nautimme lounaan paikallisessa kyläravintolassa puiden katveessa. On myös mahdollista vuokrata purjevene tai moottorivene, jolla seilata Kissamoksen kauniissa saaristossa. Mavros Moloksen rannalla järjestetään myös surffaus- ja SUP-lautakursseja.


Hotellin sivut www.mavrosmolos.com

1) Ilmoittautumiset & lisätiedot joogaloma@studioyin.com
2) Odota ensin vahvistusviesti, että varmasti mahdut mukaan joogalomaryhmään ja maksa vasta sitten varausmaksu Holvin verkkokaupassa

Tutustu Studio Yinin kaikkiin joogalomiin