Lempeä jooga­loma Kreetalla

Lempeää joogaa ja kiehtovaa antiikin kulttuurihistoriaa Kreetalla
23.–30.5.2021

Antiikin Kreikkaa kutsutaan eurooppalaisen sivistyksen kehdoksi, sieltä ovat saaneet alkunsa monet tieteen, taiteen, arkkitehtuurin, kirjallisuuden ja teatterin peruslinjat, jotka näkyvät monella tavalla vieläkin Euroopan kulttuurissa. Klassiset antiikin veistokset edustavat meille edelleen kauneusihanteita ja kreetalainen taide vetoaa elämänilollaan. Viikon aikana tutustumme innostavalla tavalla keskeisiin antiikin aiheisiin ja kreetalaisen taiteen tunnetuimpiin kohteisiin.

Kreetan kurssissa keskitymme antiikin kukoistuksen syntyyn ja perintöön, hauskimpiin taruihin ja tärkeimpiin perintöihin mitkä meille asti kantaa, eli taiteen ja arkkitehtuurin ”perus-asanoihin”.

Toukokuun aloitustapaamisessa la 9.5. tutustumme Suomen Arkkitehtuurimuseon näyttelyyn ”Olemmeko kaikki kreikkalaisia”. Myös arkkitehdit ovat kautta aikojen lainanneet vaikutteita antiikista lukemattomin tavoin. Arkkitehtuurimuseon näyttely esittelee arkkitehtien kohtaamisia kreikkalaisen historian ja nykyhetken kanssa. Samalla esiin piirtyy Kreikan merkitys laajempana kulttuurihistoriallisena ilmiönä. Näyttelyssä arkkitehtien kokemukset välittyvät omakätisten kirjoitusten ja piirustusten välityksellä.

Ohjelma

Päivittäisten jooga- ja kehonhuoltoharjoitteiden lisäksi nautitaan upeasta Välimeren ruoasta, meren ja luonnon tervehdyttävästä vaikutuksesta ja kauneudesta.

Kreetalla tehdään yksi koko päivän retki Knossokselle, puolen päivän vierailu Kissamoksen arkeologiseen museoon ja kirkkoon, lisäksi rennossa ympäristössä 1–2 taidehistorian luentoa Mavros Molos -hotellilla. Luennoitsijana ja oppaana Arja-Liisa Kaasinen.

Jooga energisoi ja virkistää sekä parantaa koko kehon liikkuvuutta. Harjoittelun avulla voimistetaan kehoa, parannetaan ryhtiä, vahvistetaan kehon syviä tukilihaksia sekä lisätään lihaksien ja nivelten liikkuvuutta ja elastisuutta. Restoratiivisten jooga-asanoiden avulla poistetaan jännityksiä ja tasapainotetaan kehoa ja mieltä. Saat lisää notkeutta, vahvistat lihaksia, jänteitä ja niveliä – keho ja mieli rentoutuvat ja rauhoittuvat. Harjoitus tasapainottaa myös hormonitoimintaa, ja rauhoittaa hermostoa.

Vanhan joogaviisauden mukaan terveys ja hyvinvoinnin juuri on selkärangassa. Muistathan olet juuri niin nuori tai vanha kuin mitä selkärankasi on liikkuva!

Tämä lomamatka sopii erinomaisesti naisille, miehille ja pariskunnille – kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan, pysyä terveinä ja huolehtia itsestään paremmin ja joita kiinnostaa taide, kulttuuri ja arkkitehtuuri.

Arja-Liisa Kaasinen

on TaM, kuvataiteen ja taidehistorian opettaja, joka päätyökseen vastaa Suomen Arkkitehtuurimuseon yleisötyöstä ja museopedagogiikasta. Arja-Liisa on kokenut kulttuurialan ammattilainen, jonka oma intohimo on eurooppalaisen taiteen aikakaudet ja suosikkimatkakohteena Italia ja Kreikka.


Lempeän joogaloman hinta

Kreetan joogaloman hinta on 745,-/ henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa. Hinta on 945,- yhden hengen huoneessa.

Lempeän joogaloman hintaan sisältyy majoitus rantahotellissa / päivittäiset harjoitukset / joogamaton käyttö / kaikki aamiaiset / kaksi illallista hotellillamme.

Saapumispäivänä vain iltaharjoitus ja lähtöaamuna ei harjoitusta.

Antiikin Kreikan taidehistorian maksu maksetaan erikseen noin 85 €

Hintaan ei sisälly lentokenttä­kuljetuksia.


Lennot Helsinki–Hania (Kreikka) voit varata itse

Suosituslennot
(tulossa)

Yhteiskuljetus Hanian kentältä Kissamokseen saapumispäivänä lähtö n. klo 10.45 ja lähtöpäivänä saapuminen Hanian kentälle n. klo 9.15

Studio Yinin Joogalomat pidetään pienessä tunnelmallisessa Mavros Molos -perhehotellissa Kissamoksen rantakaupungissa. Joogaamme huikaisevan maiseman ympäröimänä katetulla jooga­tasanteella meren yllä. Maisema ja aaltojen kohina tekevät jooga­elämyksestä ikimuistoisen!

Lempeä joogaloma on täydellinen paketti harjoittelua, hyvää kreetalaista ruokaa, kävelyjä rauhallisella rannalla, uintia meressä ja yhteisiä illallisia.

Herättelevän aamujoogan jälkeen nautimme herkullisen ja runsaan aamiaisbrunssin. Päivällä voi olla tunti tai luentoja ja illalla palauttava ja rentouttava Yinjooga. Hintaan kuuluu myös yhteinen illallinen ensimmäisenä ja viimeisenä iltana. Muina iltoina kokoonnumme usein syömään samaisen hotellin terassille tai voi lähteä iltakävelylle kylälle ja nauttia illallista siellä.


Hotellin sivut www.mavrosmolos.com

1) Ilmoittautumiset & lisätiedot joogaloma@studioyin.com
2) Odota ensin vahvistusviesti, että varmasti mahdut mukaan joogalomaryhmään ja maksa vasta sitten varausmaksu Holvin verkkokaupassa

Tutustu Studio Yinin kaikkiin joogalomiin